Sanayinin ara eleman ihtiyacını karşılayabilmek için TBMM harekete geçti.Organize Sanayi Bölgelerine çıraklık okulu açma hakkı tanınıyor. TBMM’de görüşülmeye başlanacak kanun teklifi yasalaşırsa OSB’ler çıraklık eğitim merkezleri açarak sanayinin ara eleman ihtiyacına çözüm bulabilecek.

Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu’nun gündemine alınan ve bugün görüşülmeye başlanan kanun teklifine göre OSB’lere “çıraklık eğitim merkezi” açma hakkı tanınacak.

Çıraklık eğitimlerini zorunlu hale getirecek olan teklife göre “çıraklık eğitim merkezleri” özel eğitim kurumu statüsüne alınacak. 19 maddeden oluşan kanun teklifine göre bu merkezlerde çıraklığın yanı sıra kalfalık ve ustalık eğitimi de verilecek. Sanayinin ara eleman ihtiyacına köklü çözüm getirmek isteyen kanun teklifine göre bu merkezlerden mezun olanları lise mezunu sayacak. OSB’lere mesleki eğitim merkezi hakkı tanıyan kanun teklifi, bu merkezlerin de desteklenmesine olanak tanıyacak. Devlet, çıraklık merkezi açan OSB’leri destekleyecek. 

Haber: S. AYAN