Beyköy'de hizmete açılan Organize Sanayi Bölgesi'nin atık sularını dökmek için Melen Suyu'na kadar kanal açıldı. Açılan kanalın geçtiği Aydınpınar Mevkisindeki Ozanlar Köyü ise zor durumda kaldı. Önceden asfalt olan ve rahatlıkla kullanılan köy yolu, açılan kanal yüzünden yağmurunda etkisini gösterdiği şu günlerde çamur yüzünden bataklık haline geldi. Açılan kanalların logar kapatları da yolun bir hayli üst seviyesinde yer alırken çalışmaların yapılması için kazılan yollar artık kullanılamıyor.

OSB yönetiminin bir ay önce yapılan çalışmaların ardından yolun eski haline getirileceğini söylediğini iddia eden köy sakinleri ise “Biz eski yolumuzu geri istiyoruz. Burada düzensizce çalışma yaptılar ve bütün köy halkını mağdur ettiler. Yollarımız artık kullanılmıyor. Bize çalışmaların yapılacağını söylemişlerdi ama yağmur yağınca yağmur yağdı yapamayız dediler. Şimdi biz bu yolu nasıl kullanacağız. Tarlalarımıza gidemiyoruz, yolu kullanamıyoruz. Bizim çocukluğumuz bu köyde geçti. Yolların yanındaki su kanallarını da tahrip ettiler. Burası eğer bol yağış alırsa suların toplandığı kanallar tıkanacak ve evlerimizi su basacak. Bu duruma bir çözüm bulsunlar. Bize eski yolumuzu geri versinler.” şeklinde konuştu.

Köyde çalışmaların yapıldığı sırada su kanallarına da büyük zarar verilirken kanalların iki ucununda toprak birikintileriyle dolduğu görüldü. Bir aydır aynı sorunu yaşayan köy sakinlerinin en büyük sorunu ise bu şartlar altında kış aylarını nasıl geçirecekleri.