Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının ''Organize Sanayi Bölgeleri Uygulama Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik'' Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.

Buna göre, olağan ve olağanüstü toplantıların arasında 6 aydan az bir süre olması halinde olağanüstü toplantı çağrısında, yalnızca gündemle ilgili bilgi ve belgeler gönderilecek. Azledilen yönetim ve denetim kurulu üyeleri aynı genel kurulda tekrar seçilemeyecek.

Yönetim kurulu, genel kurulun OSB Üst Kuruluşu üyeleri arasından seçeceği 11 asil ve 11 yedek üyeden oluşacak. Yönetim kurulu asıl ve yedek üyelerinin her biri farklı OSB'lerden seçilecek. OSB Üst Kuruluş temsilcisi vasfını taşımadıkları halde seçilenler ile sonradan kaybedenlerin üyelikleri kendiliğinden sona erecek.

Yönetim kurulu yapacağı ilk toplantıda, kendi içinden bir başkan ve iki başkan yardımcısı seçecek. Başkan, görevi başında bulunmadığı sürelerde yardımcılardan birini vekil tayin edecek.

Denetim kurulu, genel kurulun OSB Üst Kuruluşu üyeleri arasından seçeceği iki asil ve iki yedek üyeden oluşacak.

Denetim kurulu asıl ve yedek üyeleri farklı OSB'lerden seçilecek. OSB Üst Kuruluş temsilcisi vasfını taşımadıkları halde seçilenler ile sonradan kaybedenlerin üyelikleri kendiliğinden sona erecek.

Haber; C. ÜSTÜNER