OSB’de bulunan MASDAF’tan sendikaya üye oldukları iddiası ile işten çıkartılan işçiler bugün yine Organize Sanayi Bölgesi’ndeydi. OSB’de yapılan basın açıklamasının ardından yürümek isteyen 30 kadar işçi Jandarma engeline takıldı. Yürüyüşün izinsiz olduğunu ifade eden Jandarma yürüyüşe izin vermeyince ortalık karıştı. Yürümekte direnen sendika üyelerini yaka paça gözaltına alan Jandarma ekipleri, gözaltına alınan 15 kadar sendika üyesini ifadelerini almak üzere Beyköy Jandarma Karakolu’na götürdü.
Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren Masdaf önünde toplanan Birleşik Metal İş Sendikası üyeleri, ilk olarak basın açıklaması yaptı. Üyeler adına sendika Genel Merkez Yöneticisi Celalettin Aykanat, yaptığı açıklamada yasaları yapan seslendiklerini ve MASDAF ile ilgili hangi yaptırımları uyguladıklarını bilmek istediklerini ifade etti. Aykanat, “Bu antidemokratik uygulamayı dile getirmek için 10 günlük bir yürüyüş düzenledik. Bu ülkeyi yönettiğini iddia edenler bununla ilgili herhangi bir şey yapmadı.” İfadelerini kullandı.
Temsili olarak 10 kişinin katılacağı yürüyüş Ankara’daki Uluslararası Çalışma Örgütü’nün önünde son bulacaktı. MASDAF önünden yürümeye başlayan sendika üyeleri, 100 metre ileride geniş güvenlik önlemleri alan Jandarma engeline takıldı.
Jandarma ekipleri yürüyüşün izinsiz olduğunu ve Cumhuriyet Savcısının talimatı ile yürüyüşe izin veremeyeceklerini ifade ettiler.
Yürümekte direnen sendika üyeleri ile bir süre görüşen Jandarma, yürüyüşe izin vermemekte kararlı olduklarını ve ancak savcılık talimatı ile yolu açacaklarını vurguladı.
Yürümekte kararlı olan işçiler jandarma barikatını aşmak isteyince jandarma ekipleri yaklaşık 15 kadar işçiyi ifadelerini almak üzere gözaltına aldı.
Araca binmemek için direnen sendika üyeleri ile Jandarma arasında arbede yaşanırken, gözaltına alınan sendika üyeleri  ifadeleri alınmak üzere Beyköy Jandarma Karakolu’na götürüldü.
Gözaltına alınan sendika üyelerini götürdüğü sırada diğer üyeler Jandarma ekiplerini yuhaladı. Sendika üyelerinin eylemine CHP Merkez İlçe Başkanı Evren Kuşçuoğlu, CHP eski İl Başkanı Zekeriya Tozan da destek verdi.

 FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ.

Haber; R. BAL