Altyapı sorunları nedeniyle kamuoyu gündemine gelen, Düzce Valisi Ercan Topaca’nın firmaların faaliyetlerine ara vermemesi için yollarının stabilize malzeme ili yapılacağını ifade ederek rahat bir nefes almasını sağladığı Tepetarla Mevkiinde bulunan Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyete geçen firmalara söz verilen destek yetişmeyince yollar kara teslim oldu.

Organize Sanayi Bölgesi’nin Tepetarla Mevkiinde bulunan bölümünün yolu daha önce yağmurda inanılmaz bir çamur deryasına dönüşmesi nedeniyle gündeme gelmiş, bir ara firmaların kış aylarında faaliyetlerine ara verme ihtimali de tartışılmıştı. Bu tartışmanın ardından bölgeye bir dizi ziyaret gerçekleştiren Düzce Valisi Ercan Topaca, faaliyete geçen firmaların temsilcilerine kış aylarında asfalt yapılamayacağını ancak geçici olarak stabilize malzeme ile kaplanarak yolun çalışır durumda kalmasının sağlanacağını söylemişti.

Ancak yolun stabilize malzeme ile kaplanması çalışmalarına başlanamadan yağan kar firmaların yeniden sıkıntılı günler yaşamalarına neden oldu. Faaliyetteki firmalara ulaşımı sağlayan toprak yol karla kaplanınca, bölgeye hammadde sevkiyatı veya ürünlerin dağıtımını yapan kamyonlar için yol daha da çekilmez hale geldi.

OSB’de faaliyet gösteren firmalar ulaşım sorunları ile ilgili somut bir adımın atılmasını beklemeye devam ediyorlar.