Çınar Otel'in yıkılmasının ardından başlayan arsa takas tartışması tatlıya bağlandı. Akçakoca Belediye Başkanı Fikret Albayrak, yaptığı özel açıklamada, Bolu'yla takas anlaşması yaptıklarını, Çınar Otel'in bulunduğu arsaya karşılık Esentepe mevkiinde bulunan belediyeye ait 3 dönümlük arsayı Bolu Öz Tur A.Ş.'ye verdiklerini açıkladı.

Akçakoca'da yıllardır atıl vaziyette duran ve mülkiyeti Bolu İl Özel İdaresi’ne bağlı Bolu Öz Tur A.Ş.'ye ait Çınar Otel, 2010 yılının Kasım ayında mahkeme kararı ile yıkılmış ancak bu kez de arsa takas tartışmaları gündeme gelmişti.

Otelin yıkılmasının ardından arsa tahsisi noktasında takas talebinde bulunulması ile yeniden başlayan tartışmalar iki ilin arasında gerginliğe neden olurken, Akçakoca Belediye Başkanı Fikret Albayrak, huzursuzluğun takas anlaşması ile son bulduğunu ilk kez açıkladı.

Albayrak, “Geçen hafta yerle ilgili Bolu'yla takas anlaşması yaptık. Şuanda bürokratik işlemler devam ediyor. Çınar Otel'in bulunduğu arsayı, Esentepe mevkiinde belediyenin sosyal tesisi olan 3 dönümlük arsayla takas ettik. Çınar Otel'in arsasını da Akçakoca Belediyesi'ne kazandırmış olduk. Bolu Öz Tur A.Ş., Akçakoca'daki alana turstik bir yatırım yapacak. Bir taşla iki kuş vurmuş olduk” dedi.

Haber, R. BAL