Ak Parti il teşkilatı 2 Nisan Otizm Farkındalık günü dolayısı ile otizmli öğrencileri ziyaret etti. Ak Parti İl Başkanı Metin Kaşıkoğlu, otizmli öğrencilerle sohbet ederek hoş vakit geçirdi.

Kaşıkoğlu, geçtiğimiz senelerde otizmli çocukların toplumun hiçbir kesiminde yer almadığını söyleyerek bugünkü durumun tam tersi olduğunu ifade etti.

Kaşıkoğlu, “Bugün Dünya Otizm farkındalık günü bunu vesile kılarak bu merkezleri ziyaret ederek bu farkındalığa katkıda bulunalım istedik. Ailelerin bu anlamda desteğe ihtiyacı var. Onlar bu toplumsal yaşamın bir parçası bizde varız diye seslerini duyuran bir kesim onları anlayan bir iktidar var. Dün toplumun hiçbir kesiminde yer almayan çocuklarımız bugün sizlerin ve devletin verdiği desteklerle toplumun bir parçası oldular.” Dedi.

Ak Partinin ilgisinden dolayı teşekkür eden Okul Müdürü Murat Akkaya, devletin otizmli çocuklar için sağladığı imkanların geçmişe nazaran bugün daha yoğun olduğunu söyledi.

Akkaya, “Yaklaşık 25 30 civarında öğrencimiz var, otistik çocukların yarıya yakını bize geliyor. Sizlerin bu konuda yakın samimi içten bir ilgisi olması bizi mutlu ediyor. Bizzat ailelerimizle ilgileniyorsunuz içtenlikle teşekkür ediyoruz. Gün geçtikte bir şeylerin daha fazla değiştiğini daha ileriye gittiğiniz görüyoruz. 5-10 yıl önce daha az imkanlarla çalışıyorduk, devlet bu konuda daha fazla destek oluyor.” Diye konuştu.

Haber: S. YANAR