Otistik Çocuklar Uygulama ve Eğitim Merkezi 2 Nisan Otizm Farkındalık günü dolayısıyla Gençlik Merkezinde program düzenledi. Programda konuklara otizmli öğrencilerin kendilerini tanıttıkları ve becerilerini gösterdikleri slayt gösterimi izletildi.

Programa katılan Vali Adnan Yılmaz, Otizmi anlatarak, otizmli çocukların bu hayatı kendilerinin seçmediklerini ancak mücadeleyi birlikte vermek gerektiğini söyledi. Yılmaz ayrıca bu anlamlı günde Düzce Özel Eğitim Uygulama Merkezine ek bina tahsis edildiğini müjdeledi.

Yılmaz, “Otizmin bugün için tek bilinen tedavisi özel eğitimdir. Özel eğitimin amacı çocuklarımızın akranlarının seviyesine ulaştırmaktır. Düzce de otizm tanısı olan 45 çocuğumuz var, Düzce Özel Eğitim Uygulama Merkezi ve Özel Eğitim İş Merkezinde Eğitim görmektedir. Verilen eğitimler ile çocuklarımız öz bakım, dil, konuşma ve günlük yaşam becerileri, öğrencilerimizin gelişimi için eğitimler verilmektedir. Çocuklarımızın sosyal hayatta yer alabilmeleri, kendi ihtiyaçlarını bağımsız karşılayabilmeleri başlıca hedefimizdir. Kültür Turizm İl Müdürlüğüne ait okulun yanında ki bina bundan böyle sizlere tahsis ediyoruz 2 Nisan itibari ile. Gönül elçilerimiz okulu ziyaret etmişti, onlar bize okul onlar için çok küçük, onlar için geniş bir alan lazım demişlerdi. Gençlik Spor İl Müdürlüğü bu güne binayı hazırladı, tadilatları bitmiştir bugün onay Kültür Turizm Müdürümüz alır. Biz büyük bir aileyiz, hiç kimse bu hayatı kendisi seçmedi ama birlikte mücadele edeceğiz. Bize düşen her görevde biz sizinle beraberiz. “ dedi.
Otistik Çocuklar Uygulama ve Eğitim Merkezi Müdürü Osman Özcan, önümüzde ki yıl düzenlenecek programlarda katılımcılarla birlikte canlı performans hazırlamayı planladıklarını söylerken, okulun kurulduğu günden bugüne çok büyük yol kat ettiklerini belirtti. Özcan ayrıca vatandaşlardan acıma ve merhamet duygusu istemediklerini sadece sevgi ve anlayış beklediklerini söyledi.

Özcan, “İlkini geçen yıl yapmıştık, bütün kutlamalardan farklı olarak bugünlük öğrencilerin özel nedenlerinden dolayı canlı performans yapamadık. Önümüzde ki yıl katılımcılarla birlikte canlı performans hazırlamayı düşünüyoruz, bunu yaptığımız zaman bu bizim için çok büyük bir başarı. Bizim ailelerimizi ve çocuklarımızı yakından görmediğiniz zaman onları anlamanız mümkün değil, sosyal hayatta adete yaşam mücadelesi veriyorlar. Bizlerin sizlerden beklediği, acıma ve merhamet değil sevgi ve anlayış. Geçen yıl başladığımız eğitimde çok ilerleme kat ettiğimizi görüyoruz, bizim öğrencilerimizin kapasitesi açısından çok önemli mesafeler kat ettik. Önümüzde ki yıllarda daha iyi hallere gelecekler, çocuklarımızın ebeveynleri yanlarında olmadıkları zaman kendi yaşamlarını sağlamaları için çalışıyoruz bunu gördüğümüz zaman çok büyük bir mutluluk olacak. “ şeklinde konuştu.

Haber: S. YANAR