Bugün makam koltuğunda değil sahada olan Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, güne Düzce’deki yerel yazılı ve görsel basın, ajans mensupları ve ulusal basın temsilcileri ile kahvaltıyla başladı. Başkan Mehmet Keleş, sohbet havasında gerçekleşen kahvaltıda gündemi değerlendirdi. Kahvaltıya katılan basın mensuplarına teşekkür eden Başkan Keleş, belediyenin yaptığı hizmetleri kamuoyuna paylaşmada basının aracı olduğunu anımsattı.

MHP'Lİ MECLİS ÜYELERİ KATILMADI

Kahvaltının ardından yola çıkan Keleş, belediye otobüsüyle Düzce’yi turladı. Belediye başkan yardımcıları, kurum müdürleri ve bazı belediye meclis üyelerinin de katılımıyla Düzce Belediyesi tarafından yapımı devam eden çalışmaları yerinde inceledi. Keleş’in saha gezilerinde muhalafet belediye meclis üyelerinin olmaması dikkat çekti.

İlk durağı Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında Düzce Belediyesi ve TOKİ iş birliği ile Camikebir Mahallesi'nde yapımı süren konutlar oldu. Toplamda 198 adet yapılacak olan konutların çevresindeki görüntü kirliliğine gözü çarpan Başkan Keleş, Belediye Başkan Yardımcısı Murat Caymaz’a bu konuda talimat verdi.

NİKAH SALONU İLK OLACAK, PARKA MESCİT YAPILACAK

Daha sonra Küçüksu Parkı'ndaki inşaat çalışmalarını inceleyen Başkan Keleş, burada yapımı devam eden nikah salonunun ilk olacağını belirtti.

Keleş, “Düzce Belediyesi’nin bugüne kadar nikah salonu olmadı. İlk defa yapılıyor. Aynı zamanda parktaki düzenlemeler de devam ediyor. Verem Savaş Dispanseri'ni de parka katarak alanı büyüttük. Asar Deresi ile birleştirerek güzel bir alan oluşturuyoruz. Birkaç aya kadar açacağız. Parka küçük bir mescit de yapacağız.” dedi.

TERMİNALİN YÜZDE 60’I BİTTİ!

Ardından Düzce’nin yıllardır beklediği Darıcı Mahallesi’ndeki modern terminal inşaatına geçen Keleş ve beraberindekiler, inşaatın son durumu hakkında bilgiler verdi.

Keleş, “Çalışmalar hızla devam ediyor. Yüzde 60 seviyelerine geldi. Çok kısa sürede hizmete açacağız. Şubat-Mart gibi bitmesini umuyoruz.” ifadelerini kullandı.

SELAHATTİN OLCAR KÖPRÜSÜ'NÜ ES GEÇTİ

Terminal inşaatını dolaşarak terminalin bölümleri hakkında bilgiler veren Keleş, toplu halde fotoğraf çektirdikten sonra rotasını Kültür Merkezi’ne çevirdi. Asar Deresi’nde köprü yenileme çalışmaları kapsamında bir kısmı yapılan diğer bölümünün ise yıkılmayı beklediği Selahattin Olcar Köprüsü'nü es geçerek Kültür Merkezi'ne giden Başkan Keleş, uzun yıllardır bitirilemeyen merkezi tamamlamanın gururunu yaşadığını söyledi.

KÜLTÜR MERKEZİ'NDE SORUN KALMADI

Keleş, “Nihayet sona gelindi. Şuan hiçbir problem kalmadı. Müteahhit 15 gün içinde şantiyeyi kuracak. 4 ay gibi bir süre içinde bitecek. Müteahhit ve ihale ile ilgili engel kalmadı. Yeni ödenek sağlandı. İçindeki havalandırma, elektrik su tesisatı bitmişti. Bu hafta içinde 1 milyon TL çevre düzenlemesi için para geldi. Merdivenlerinin ortasında havuz geçecek. Engelli merdiven ve asansörler de eklenecek.” diye konuştu.

Kalıcı Konutlar 3. Bölge'de kadınlar için yapılan Hanımlar Lokali'ndeki son çalışmaları da yerinde gören Başkan Keleş, saha incelemesini burada noktaladı. Keleş, ilerleyen günlerde ikinci bir gezi düzenleyerek diğer çalışmaları da yerinde inceleyeceğini aktardı.  

Haber:S.KAŞKIR