Düzce Belediye denetimli otobüslerin muncurluya toplu taşımacılık hizmeti vermeye başlası üzerine sakarya bölge idare mahkemesine açılan dava sonucu mahkeminin yürütmeyi durdurma kararı aldığı açıklandı.
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan avukat ibrahim kırıkcı
Konunun yargı makamlarına taşınması üzerine sakarya birinci idare mahkemesi başkanlığı yürütmeyi durdurma kararı vermiş bulunmaktadır.
Düzce belediye başkanlığının bu hatta açmış olduğu ihale işi durdurulmuş, mahkeme kararına göre belediye başkanlığı bu hattın ihalesini yapmamıştır. Ancak Kamooyunada yansıdığı üzere uzunca bir süredir mahkeme kararına rağmen yine bir takım özel hat otobüslerinin bu hatta taşımacılık yaptığı müşade edilmiştir.
Konu yine yargı makamlarına yansımış olup bu konuda Düzce Cumhuriyet Baş Savcılığı bir inceleme başlatmıştır. Buna göre mahkeme kararına uyulmaması bir suç teşkil ettiğinden bu konuda belediye yetkilileri hakkında düzce cumhuriyet baş savcılığı soruşturma yürütmektedir.
Ancak şunun bilinmesi gerekirki sakarya birinci idare mahkemesi başkanlığı konuyla ilgili bir yürütmeyi durdurma kararı vermiştir.
Bu karar gereğince bu hatta ancak “uğur otobüs minibüs motorlu taşıyıcılar kooperatifi” taşımacılık yapabilir, bu mahkeme kararı yürürlükte olduğu sürece burada başkabir hat taşımacılığı mümkün değildir. Aksi halde bir takım suçların oluşması gündeme gelmiş olacaktır. Ancak hıfsızıha kurulu gereğince belediye başkanlığının bir araç tahsis edip domuz gribi sebebiyle burda taşıma yapması mümkündür. Bunun haricinde özel hat araçlarına belediyenin taşımacılık yaptırması suç teşkil etmektedir dedi.