Düzce’de 4 gündür etkili olan kar yağışının en çok etkilediği yerlerden birisi de Konuralp… Yoğun bir şekilde yağan kar bölgedeki yolların tamamını etkiledi. Düzce Belediyesi ekiplerinin yaptığı çalışmalarla ana arterlerin açık kalmasını sağlamaya çalıştığı Konuralp’te vatandaşlar öfkeli. Konuralp Düzce seferini yapan otobüslerin kar yağışının ardından merkeze girmediğini iddia eden vatandaşlar, otobüse binmek için D-655 karayolu üzerine çıkmak zorunda olduklarını ifade etti.

Vatandaşlar, ‘Diğer araçların ilerleyebildiği yollarda otobüsler neden girmiyor?’ diyerek tepkilerini şöyle ifade ettiler. “Belediye otobüsleri Konuralp içerisine girmediği için Düzce’ye gitmekte zorlanıyoruz. Evimizden dışarı çıkarken bile mücadele etmemiz gerekiyor. Yetkililere telefon ediyoruz, gelen giden olmuyor. Kendi imkanlarımızla yolları açmaya çalışıyoruz. Belediye personellerinin işleri yoğun herhalde ki burasıyla ilgilenemiyorlar. Konuralp’te eskiden böyle bir şey olmazdı. Belediye başkanı gece iş makinasının üzerine çıkarak yolları açardı.”

Belediye otobüslerinin yolların karla kaplı olmasından dolayı manevra yapamadığını söyleyen bir başka vatandaş, durak olmamasından şikayet etti.

Düzce Belediyesinin kendilerine yeterli önemi vermediğini iddia eden bir başka vatandaş ise sitem dolu sözlerle yaşadıklarını anlattı. “Mahalle olduğumuzda bize her hizmeti vereceklerini söylediler. Seçimden seçime geliyorlar. Bir tek o zaman halimizi hatırımızı soruyorlar. Konuralpliyi kaderleriyle baş başa bıraktılar. Düzce Belediyesi yaptığı açıklamalarda Konuralp’te yol açma çalışmaları sürdüğünü söylüyor. Gelin beraber bakalım. Hangi yolu açıyorlar? Biz kendi imkanlarımızla açmaya çalışıyoruz. Bizim yollarımız öyle bir hal aldı ki bırakın aracın ilerlemesini insan yürüyemiyor. Saolsunlar, hiçbir hizmette bulunmuyorlar. On numara hizmet vereceklerdi, verdiler. Başımız göğe erdi. Düzce Belediyesi’ne teşekkür ediyoruz.”

Konuralp’in seçimlerde verdiği desteğe rağmen hak ettiği hizmeti alamamasına yönelik ‘Konuralpliler yaşadıklarını hak ediyor.’ yorumlarına vatandaşlarda katıldı ve ‘Evet hak ediyoruz. Doğrudur.’ dedi.

Haber:Y.SEVER