Düzce Valiliği İl Trafik Komisyonu tarafından alınan karar gereğince Düzce Belediyesi Denetimli Özel Halk Otobüsleri, Düzce Üniversitesi Kampüsü ile Üniversite Hastanesi, Muncurlu’da bulunan Düzce Atatürk Devlet Hastanesi güzergahlarında yolcu taşımacılığı yapabilecek. Ayrıca Düzce Belediyesi Otobüsleri yine İl Trafik Komisyonu Kararınca, Akyazı Köyü ile Kirazlı Köyü sapağı ve Soğukpınar ve Gün Dolaması köylerine yolcu taşıyabilecek.
Geçtiğimiz ay minibüsçüler ile belediyeyi karşı karşıya getiren güzergah sorununa İl Trafik Komisyonu son noktayı koydu. Düzce Valiliği İl Trafik Komisyonu 6 Ocak 2010 tarihli toplantısında Düzce Belediyesi Denetimli Halk Otobüslerinin yolcu taşımacılığında yeni güzergahları belirledi. Buna göre, Düzce Belediyesi Otobüsleri, Düzce Üniversitesi ve Hastanesine, Muncurlu’da bulunan Atatürk Devlet Hastanesine, Akyazı, Soğukpınar , Gün Dolaması ile Kirazlı köylerine yolcu taşıyabilecek. İl Trafik Komisyonunun buna ilişkin kararları şu şekilde: Düzce Belediye Başkanlığının Konuralp Belde sınırları içerisinde bulunan Üniversite Kampüsü ve Üniversite hastanesine hasta, hasta yakınları ve öğrenci taşımacılığı yapması, talep edilen güzergahta trafik yoğunluğunu arttırmayacağına, kamu yararı açısından uygun olacağına karar verilmiştir.’ Muncurlu Atatürk Devlet Hastanesine sefer yapılmasına ilişkin karar ise şöyle;
1- Düzce Belediye Başkanlığınca yapılacak taşıma hizmetinin kamu yararı açısından uygun olacağından,
2- Talep edilen güzergahta verilecek olan taşıma hizmetinin trafik yoğunluğunu arttırmayacağından,
3- Yapılacak taşıma hizmetinin Muncurlu Atatürk Devlet Hastanesine gidiş ve gelişlerinde kolaylık sağlayacağından,
4- Talep edilen güzergahta verilecek olan taşıma hizmetinin vatandaşa ekonomik açıdan fayda sağlayacağından,
5- Düzce Belediye Başkanlığınca talep edilen güzergahın D-100 karayolu Doğanlı Köyü kavşağından sola dönüş yapıp Muncurlu Atatürk Devlet Hastanesine gidiş ve aynı güzergahtan geri dönüş yapılmasına karar verilmiştir.”