Yaşanan ekonomik krizin etkilerini azaltmak için Hükümet tarafından çıkarılan ve uygulamaya koyulan ÖTV indirimi satışlara olumlu etki yaptı. Düzce'deki otomotiv ve beyaş eşya satışı yapan firmalar, indirimle birlikte ellerindeki malların tamamına yakınını sattı.

Özellikle otomotiv sektöründe canlanmaya neden olan ÖTV indirimi sayesinde otomotiv firmalarının ellerindeki bütün mallar satıldı ve stoklardaki otomobillerde azalmaya başladı.

 

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Opel Kervan Otomotiv Satış Sonrası Hizmetler ve İş Geliştirme Müdürü Yavuz Demir, ÖTV indiriminin sektöre önemli katkı sağladığını belirterek, “İndirim sayesinde elimizdeki otomobillerin çoğunu satmış durumdayız. Bu 3 aylık indirim gerçekten bizi önemli derecede rahatlattı. Bu indirimin uzatılması konusunda da çalışmaların yapılması gerekiyor. Ekonomik kriz ortamının etkilerinin azalması için bu indirim çok önemliydi. Tabi bu indirimin 2009 yılının başında yapılması daha iyi olurdu. 3 aylık sürenin uzatılması halinde ise gerçekten tam anlamıyla rahatlayabiliriz.” şeklinde konuştu.

Beyaz eşya sektöründe de aynı düşünceler hakim. Bu sektörde de otomotiv sektörü gibi olmasa da hareketlilik söz konusu. Satışlarla ilgili açıklamalarda bulunan beyaz eşya satıcısı Özkan Çakır, ÖTV indiriminin çok fazla olmasa bile gözle görülür bir etki yaptığını söyledi. Çakır, “İndirim sayesinde dükkana gelen müşteri sayısında artış yaşandı. İndirimin bize olumlu yansıdığını söyleyebiliriz. Ekonomik krizin etkili olduğu şu günlerde bu indirime ihtiyacımız vardı. 3 aylık sürenin biraz daha uzatılması gerektiğini düşünüyorum. Hükümetimize de yaptığı bu çalışmadan dolayı teşekkür ediyoruz. İlerleyen günlerde indirimin satışlara tam olarak yansımasını bekliyoruz.” ifadelerini kullandı.