OGS ve KGS dönemi sona eriyor. Konu ile ilgili edinilen bilgilere göre Otoyollarda OGS ve KGS'nin kalkacağı yerine ise hızlı geçiş sisteminin geleceği öğrenildi. Bu değişikliğin sebebi ise OGS ve KGS'nin bir arada kullanılmasının zorluğu olarak gösterildi.

Bilindiği gibi OGS’de araç durmadan gişelerden geçebiliyorken KGS’de ise durup geçiyor. Bunun da ciddi bir zaman kaybına neden olduğu söylendi. Şu anda uygulanacak yeni sistemin alt yapısı oluşturuluyor ve kısa süre sonra gişelerde tek sisteme geçilecek. Bunun da mevcut OGS ile ortak çalışılarak kolay temin edilen bir sistem olacağı öğrenildi.

Ayrıca bu sistemin çok daha ekonomik ucuz temin edilen bir sistem olacağı da öğrenildi. Yeni sistemin OGS’ye entegre edileceği ve böylece gişelerde durma gibi zaman kaybının olmayacağı ve gişelerin kalkmasının da gündemden kalkacağı öğrenildi. Bilindiği gibi Düzce'de biri Gölyaka, biri Kaynaşlı olmak üzere iki tane otoban bağlantı gişesi bulunuyor.

Özellikle resmi tatil ve bayramlarda büyük yoğunluğun yaşandığı gişelerde yeni sisteme geçildiği takdirde o bilinen yoğunluğun yaşanmaması bekleniyor.

Haber; R. BAL