İstiklal Marşı’nda ayağa kalkmayan mimar Alev Şahin ve arkadaşına İlhan Koç isimli bir vatandaştan “Uğruna şehit verdiğimiz İstiklal marşımıza saygısızlık gösteren kişi ve kişileri protesto etmeye karar verdim” diyerek tepki geldi.

Düzce Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nde çalışırken 6 Ocak 2017 tarihinde yayınlanan Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile görevinden ihraç edilen ve yaklaşık 1 yıldır Avni Akyol Parkı’nda bulunan Zabıta Noktası’nda oturma eylemi yapan Alev Şahin ise Kamu-Sen’in basın açıklamasında İstiklal Marşı okunduğu sırada ayağa kalkmadı.

14 Şubat tarihinde gözaltına alınmalarının ardından çıkarıldığı mahkemece serbest bırakılan Şahin ve arkadaşı aynı yerde oturma eylemine kaldığı yerden devam etti.

Tüm bunların ardından İlhan Koç isimli bir vatandaş, Şahin’in eylem yaptığı yerde eline aldığı “İstiklal Marşımıza Saygısı Olmayanın Ben de … (Protesto Ediyorum)” yazılı pankart ile protesto etti.

“İstiklal Marşımızı protesto edenleri protesto ediyorum”
Koç, yaptığı basın açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Ülkemizin kritik dönemden geçtiği bu günlerde birlik ve beraberliğe en çok ihtiyacımız olduğu bu zamanda onlarca şehit verirken, İstiklal Marşımızı tekrar yazdırmamaya, şanlı ay yıldızlı bayrağımızı yere düşürmemeye yeminliyken İstiklal Marşımıza karşı yapılan bu saygısızlığa vatansever bir Düzceli olarak kayıtsız kalamayacağımı anladım.

Bu aşamada bende işini geri isteyen ancak halkın bazı değerlerine saygı göstermeyen özellikle uğruna şehit verdiğimiz İstiklal Marşımıza saygısızlık gösteren kişi ve kişileri protesto etmeye karar verdim. Bu yönde bende bu süreçten sonra İstiklal Marşımızı protesto edenleri protesto ediyor gerekirse vatan ve millet uğruna canımı seve seve feda edeceğime söz veriyorum.”
Basın açıklaması sonrasında oturma eylemine başlayan Koç’a esnaf ve vatandaşlardan da destek geldi. Kimi esnaf Koç’a çay ve kahve ikramında bulundu. Düzce Ülkü Ocakları ise yapılan protestonun çok yerinde olduğunu belirterek Koç’u tebrik etti.

Haber: Ö. YILMAZ