Bayraktar, FİSKOMAR Genel Müdürü Hüseyin Yağlıdere ve Denetleme Kurulu Üyesi Murat Güler ile birlikte çeşitli temaslarda bulunmak üzere geldiği Akçakoca'da yaptığı açıklamada, FİSKOBİRLİK'in değerlendirilmesi için devir alınan dünkü durum ile bugünkü duruma bakılması gerektiğini ifade etti.
2007 yılında iş başına geldiklerinde 170 milyon lira borcu olan, kasasında parası bulunmayan bir kuruluşu devraldıklarını hatırlatan Bayraktar, 4 yıl iş başında olduklarını, personel ve üreticiye toplamda 60 milyon lira borçlu olduklarını söyledi.

FİSKOBİRLİK'in gayrimenkul satışlarına değinen Bayraktar, ''Ordu ve Giresun'daki alışveriş merkezleri gibi binalarımızı satışa sunduk. Trabzon'daki büyük arazimizi kamulaştırma yöntemiyle hükümetin katkıları sonucu üniversiteye sattık. Şu an elimizde 350 milyon liralık gayrimenkulümüz bulunmaktadır'' diye konuştu.

FİSKOBİRLİK olarak ticari işletme anlayışıyla yola çıktıklarını belirten Bayraktar, 4 yıl içerisinde hantal yapıdan kurumsal bir ticari işletmeye geçmeye çalıştıklarını, bu arada kimseye zarar vermemeye gayret ettiklerini ifade etti.

FİSKOBİRLİK olarak gelecekten umutlu olduklarını dile getiren Bayraktar, ''Ticari işletme formatında müdahale alımı olarak değil, tüccar karşısında bir alternatif olarak bu zor süreci aşacağız'' dedi.

''Genel seçimler öncesi yayınlanan kararnameyle entegre tesislerimizde işlemek üzere 50 bin ton fındık verilecekti. Ancak sonradan bundan vazgeçilerek, bu fındığı yağlık olarak kullanabileceğimiz bildirildi'' diyen Bayraktar, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker ile görüştüklerini, bakanın bu sorunu çözeceğini aktardığını söyledi.

Bayraktar, yıl başında genel kurulda yapılacak seçimlerde aday olacağını da açıkladı.

Haber; C. ÜSTÜNER