Meclis üye seçimleri tamamlanan ticaret ve sanayi odasında asıl heyecan bu hafta sonu yapılacak olan başkanlık seçimlerindeydi. Ancak, cumartesi günü yapılacak olan seçim öncesinde oda başkanlığı ve meclis başkanlığına kimlerin seçileceği belli oldu. Dün akşam bir meclis üyesine ait restorantta gece geç saatlere kadar süren ve 18 meclis üyesinin katıldığı toplantıda TSO yönetim kurulu başkanının Fahri Çakır, meclis Başkanının ise Ertan taşlı olmasına karar verildi.
Dün akşam yapılan özel toplantıda, toplantıya katılan meclis üyeleri ortak hareket etme kararı alırken, TSO başkanlığının en iddialı ismi olan Fahri Çakır’ın desteklenmesi ile birlikte, beklendiği gibi Ertan Taşlı’nın da meclis başkanlığına getirilmesi için görüş birliğine varıldı. Meclis üyelerinin bir çoğunun AK Partili olduğu bilinirken, AK parti yönetim kurulu üyesi Selahattin Esen’in de katıldığı toplantıda alınan kararda teşkilatında desteği olduğu öğrenildi.
Toplantıya katılan 18 meclis üyesi de fire vermeden kararı desteklerken, toplantıya katılmayan diğer üyelerin de seçim için çalışmalarını sürdürüyor. Ancak toplantıda alınan karara bakıldığında, cumartesi günü yapılacak seçimlerde oy çokluğu ile TSO Başkanlığına Fahri Çakır, meclis başkanlığına da Ertan Taşlı’nın seçileceğine kesin gözü ile bakılıyor.
Haber: H. İŞCAN