24 Haziran seçimleri bitti ancak Düzce’de tartışmalar bitmiyor. Seçim akşamı geçersiz oyların fazlalığını gerekçe göstererek soluğu ilçe seçim kurulunda alan AK Parti Düzce İl Teşkilatı’nın itirazı ile fitili ateşlenen AK Parti-MHP arasındaki oy çekişmesinde tansiyon yükseliyor. İlk itiraz sonrası yapılan oy sayım işlemi sonucunda yine AK Parti’nin 2, MHP’nin ise 1 vekil çıkarması üzerine açılmayan sandıkların da açılması talebiyle tekrar itirazda bulunan AK Parti’ye MHP’li siyasiler sert tepki göstermişti. Dün art arda açıklamalarda bulunan MHP Düzce Milletvekili Ümit Yılmaz ile İl Başkanı İlhami Caboğlu, AK Partili siyasilerin neden oy sayımında direttiklerini sorgulayarak, “Bu işlem AK Parti 3-0 olana kadar sürecek mi?” sorusunu yöneltmişti. Bu tepki dolu söylemlerin ardından gözlerin çevrildiği AK Parti il yönetimi sessizliğini korurken, beklenen açıklama AK Parti Düzce Merkez İlçe Başkanlığı’ndan geldi. Sosyal medya üzerinden bir açıklama yayınlayan merkez ilçe yönetimi şu ifadeleri kullandı:

“Her parti kendi oylarını koruyor”

“İl ve ilçe seçim kurullarında Sayımlar Hakim nezaretinde MHP, CHP, AK Parti, Saadet Partisi ve İYİ Parti temsilcileri tarafından yapılıyor. Burada her partinin geçersiz oyu var ise korumuyor. Aslında oy namus ise her partinin oyu korunuyor. Orada her partinin temsilcisi var. Sayım işlemi birlikte yapılıyor. Şu ana kadar yapılan sayımlarda MHP’nin 5 geçersiz, CHP’nin 2 oyu geçerli kabul edildi. Cumhur İttifakı’nın 4 oyu geçersiz sayılırken Millet İttifakı’nın 2 oyu geçerli olduğu tespit edildi. Her parti seçim kurularında temsilcileri ile kendi oylarını koruyor.

“Yeniden sayım demokratik bir haktır”
1. Yeniden sayımlar hakim nezaretinde seçime katılan parti temsilcileri tarafından yapılıyor. Her şey açık şeffaf birileri aslında kendi temsilcilerini suçluyorlar
2. Yeniden sayım isteği sadece Düzce yok bir çok ilde MHP ve CHP tarafından yapıldı bu son derece doğaldır herkes hakkını koruyacak.
3. Sandıktan çıkan herkesin kabulüdür. Yeniden sayım demokratik bir haktır. Bunun kullanılması normaldir.
4. Kendi temsilcilerini yeniden sayım yaptığını bile bile halkı yanlış bilgilendirmek yeniden sayım gibi Demokratik ve Hukuki bir hakkı kullandırmayı önlemeye çalışmak nedendir acaba?
 
Kim neden yeniden sayımı önlemek istiyor asıl sıkıntı burada. Yeniden sayımı önlemeye çalışmaktaki kasıt nedir gizlenen bir şey mi var? Toplumu yanlış bilgilendirerek yeniden sayım işlemini önlemeye çalışmak ve burada panik yaşamak insanın aklına soru işaretleri getiriyor. Her ilde sayımlar oluyor, kimse böyle yüksek sesle hakaretler etmiyor, çok garip bir durum.

“Oyundan emin olan yeniden sayımdan korkmaz”
Ne kimseye hakaret ettik, ne de böyle panikledik!          
Bu her seçimde oldu biz sükunetle kendimizden emin sonucu bekledik.
Oyundan emin olan yeniden sayımdan korkmaz.
Oyları yeniden sayılması şaibeyi kapatır halk tabiri ile çift dikiş atmaktır ne var bunda neden korku ve panik var her hesabın sağlaması yapılır.

“Bizim bugüne kadar hiç korkumuz olmadı bundan sonra da olamaz”
Her oy namustur, her siyasi parti oyunu korumakla mükelleftir oyları yeniden saydırmak namusu korumaktır, hakkı savunmaktır. Bizim oyların sayılmasından bugüne kadar hiç korkumuz olmadı bundan sonra da olamaz. Tekrar tekrar bilinmesinde fayda var sayımlar il ve ilçe seçim kurullarında siyasi parti temsilcileri tarafından hakim nezaretinde yapılıyor ve her siyasi parti oyunu koruyor.”

 

Haber: C.ÜSTÜNER