Düzce Ticaret ve Sanayi Odası seçimleri 16 Mart 2013 tarihinde yapılacak. TSO Başkanı Metin Büyük, 11 grupta 31 meclis üyesinin seçileceğini hatırlatırken, bu seçimin Düzce sanayisi için çok önemli olduğunu belirtti.
Büyük, oy kullanacak üyeleri yetki belgelerini almaları konusunda uyardı.
"Meclis ve komite üyelerinin seçimleri Nezih Tütüncüoğlu Bulvarındaki Düzce Anadolu Lisesi'nde yapılacak. Oy kullanmak için tüzel kişiler yetki belgelerini odamızdan alabilirler. Bir an önce başvururlarsa son güne kalmazlar böylece de yoğunluk yaşanmaz. Daha önce bu yetki belgesini almak için Vakıflar Bankası'na bir harç yatırılıyordu. Bu sıkıntı yaratıyordu. Harç olayı kalktı. Sadece Dtso Sicil Müdürlüğüne müracaat ettikleri zaman belgelerini alıp oy kullanabilirler"
Sanayicilerden seçime kayıtsız kalmamalarını isteyen Büyük, meslek komitelerine başvurulmasını önerdi.
Büyük, “ 2 yıldan bu yana aynı şeyleri söylüyorum. Bütün sanayiciler TSO meslek komitelerine başvursun. Bu konuyla ilgili kim gelirse gelsin bilgi vermeye hazırım. Seçimde 2 bin 643 üye oy kullanacak. Sanayiciler, hangi meslek grubunda ise, kimin yönetmesini istiyorsa gitsin o listeye oy versin. Seçimlere kayıtsız kalmasın. Seçimlere sahip çıkılsın.” Dedi.
Yeniden başkan adayı olmama konusunda kesin kararlı olduğunu söyleyen Büyük, iki listenin yarıştığı seçimde bir daha aday olmasının etik olmayacağını vurguladı.
Büyük, “ Şu an önümde yasal engel yok. Ancak 2 liste yarışıyor. Eski Milletvekilimiz Fahri Çakır ve henüz adaylığını açıklamasa da mevcut meclis başkanımız Nusret Özsoy. Benim bir daha aday olmam etik değil. Bana bugüne kadar destek veren başta genel başkanımız Rifat Hisarcıklıoğlu’ndan, tüm oda başkanlarından, meclis üyelerinden özür diliyorum. Önemli olan TSO’nun Düzce’ye gerektiği gibi hizmet etmesi. Ben inanıyorum ki yeni gelecek arkadaşlarım benden daha iyi hizmet ederler.”dedi.

Haber: H. İŞCAN