53 milyon 765 bin 231 seçmen, 20 siyasi partinin ve 165 bağımsız adayın yarıştığı seçimde son sözü söylemek için sandık başına gitti.
Milletvekili Genel Seçimleri için sandık üyeleri oy kullanma işlemi öncesinde hazırlıklarını tamamladı ve seçmenler sabahın ilk ışıklarında okullara oyunu kullanmaya gelmeye başladı.
Sabah saatlerinden itibaren oy kullanacakları sandıkların bulunduğu okullara akın eden vatandaşlar, gerekli yasal kimlik belgelerini yetkililere ibraz ederek 20 siyasi partinin bulunduğu oy pusulalarını, pusulayı içine koyacakları zarfı ve “evet” yazılı mührü aldı. Daha sonra 18 yaşını doldurmuş seçmenler, görevlilerden nasıl oy kullanacaklarına ilişkin bilgiyi edinerek oy kullanma kabinine girdi. “Evet” mührünü bastıkları oy pusulalarını kapalı zarfa koyduktan sonra kabinden çıkan seçmenler, şeffaf sandıklara zarflarını atarak oy verme işlemlerini tamamladılar.
Düzce’de il genelinde 253 bin 389 seçmen oy kullanıyor. Düzce’de 20 siyasi partinin yanı sıra iki bağımsız aday seçimde yarışıyor.