Düzce’de zaman zaman karşımıza çıkan dilencilik olayları bu kez farklı bir yöntemle Anıtpark Meydanı’nda yaşandı. Şehir merkezinde insan yoğunluğunun en fazla olduğu ve günde yüzlerce insanın gelip geçtiği adreslerden olan Anıtpark’ta il dışından geldikleri öğrenilen bir aile bunu fırsata çevirdi.

Yaşı 8 ilâ 10 arasında değişen minik bir beden, ailesi tarafından melodika olarak bilinen enstrümanı çaldırılarak para kazandırıldı. Çocuğa acıyan birçok vatandaş da yardım için para verdi. Görgü tanıklarının iddiasına göre, çocuğun topladığı paralar ise kendisini uzaktan takip eden ve zaman zaman yanlarına gelen ailesi tarafından elinden alındı.

Çocuğa tokat attı
Görüntülendiğini fark eden çocuğun durumu kendisini uzaktan izleyenlerin yanına giderek söylemesi üzerine kimliği bilinmeyen bir adam tarafından tokatlandığı görüldü. Adamın yanındaki kadın ise yüzünü gizlemeye çalıştı.



Yüzünü gizleyemeye çalışan kadın ile çocuğu tokatlayan adam kendisini görüntüleyen haber ekibimize tepki gösterdi.

Düzce Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekiplerini görünce dilendirdikleri çocuklarıyla birlikte kayıplara karışan aile, zabıta görevlilerinin bölgeden ayrılmasının ardından aynı şekilde insanların duygularını kolay yoldan para kazanmak için kullanmaya devam etti. Küçük çocuğun melodika çalarak para kazanmaya çalışması birçok insanın dikkatinden kaçmadı.

Haber:Y.SEVER