CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, Düzce’deki hava kirliliği sorunu meclise taşıdı. Özcan’ın TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, CHP Düzce İl ve ilçe Örgütünden 15 parti üyesi, ağızlarında maskeyle hazır bulundu.Türkiye'nin en önemli sorunlarından bir tanesinin de hava kirliliği olduğuna dikkat çeken Özcan, kış aylarında bunun katlanılamaz duruma geldiğini söyledi.

 Özcan, "Bolu ili ve hemen yanındaki kardeş ilimiz Düzce'de artık hava kirliliği değerleri insan sağlığını açık bir şekilde tehdit eder hale gelmiştir" diye konuştu. Düzce'de yaşanan hava kirliliğinin ciddi boyuta ulaştığını savunan Özcan, yaptıkları açıklamalara karşın Valinin ve AK Parti hükümetinin bunu dikkate almadığını ileri sürdü. Özcan, şöyle devam etti:

"Düzce'de insanlar maskesiz sokağa çıkamaz hale geldi. Düzce'de sokağa çıkıp 1 saat yürüyen insan bilimsel araştırmalara göre günde 4 paket sigara içen insanla aynı zararı görür hale geldi. Hava kirliliğinin en büyük sebebi kalitesiz kömür dağıtımıdır. AK Parti, kalitesiz kömürü sosyal yardım adı altında vatandaşlarımıza dağıtıyor."

Haber;S.KAŞKIR