Düzce ili Muhtarlar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Metin Özcan’a mahkeme yolu göründü. Ziraat Odası Başkanı Ramazan Öztürk, Özcan’ın yaptığı basın açıklamasında bulunduğu Ziraat Odası hakkındaki iddialarla ilgili hukuki süreç başlatıyor.
Düzce ili Muhtarlar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Metin Özcan’ın, “ Düzce Ziraat Odasının, çiftçinin, üreticinin dostu ve danışma merkezi olması, çiftçinin her konuda yararlanması gerekirken bu konumdan çıkıp sanki özel ticarethane haline gelmiştir. Her yıl aidat artırımı ile çiftçinin devletten almış olduğu 3 kuruş destekleme parasına aidat adı altında ortak olmaktadır.” Şeklindeki açıklamasının ardından telefon ile bilgi aldığımız Ziraat Odası Başkanı Ramazan Öztürk, iddiaların mahkemeye intikal edeceğini, mahkeme süreci sonrasında açıklamada bulunacağını söyledi.
Özcan ne demişti?
Ziraat Odasının çiftçilere destek olması gerekirken ticarethaneye döndüğü iddiasında bulunan Özcan, açıklamasında “Zehirli ilaçlar, GDO'lu tohumlar, hibrit fideler satmak yerine yerli güzel ve daha verimli olan sebze ve meyvelerin yetiştirilmesi için çaba göstermelidir. Çiftçiler bu durumdan rahatsız olduklarını bu durumun ilgili merciler tarafından ele alınmasını, ziraat odasının çiftçi danışma ve çiftçi dostu konumuna gelmesini istiyoruz” ifadelerini kullanmıştı. 

Haber: H. İŞCAN