Akşam saatlerinde başlayan ve sabaha kadar aralıksız devam eden kar yağışı ile birlikte ulaşıma kapanan köy yollarının sayısı katlandı. Aşırı kar yağışı nedeniyle ilimizde 110 köy yolunun ulaşıma kapandığı öğrenildi.

Özel idare dün 38 köy yolunun açılması için mücadele ederken, bu gece yağan kar nedeniyle kapalı köy yollarının sayısı 110’a çıkınca faaliyetlerini hızlandırdı.

Konuyla ilgili olarak edindiğimiz bilgilere göre kapanan köy yollarının merkez ve ilçelere dağılımı şu şekilde; Düzce Merkez 33,Cumayeri 8,Gölyaka 9,Akçakoca 5,Kaynaşlı 17,Yığılca 26,Gümüşova 7,Çilimli 5.Kapanan köy yollarının yeniden ulaşıma açılabilmesi için çalışmalar hızla sürerken, özellikle ilçe köy yollarında sıkıntının aşılabilmesi için İl Özel İdaresi tarafından greyder takviyesinde bulunulduğu bildirildi.

Öte yandan Düzce Belediyesi’nin karla mücadelesi de kar yağışının yoğunlaşması ile birlikte hız kazandı. Düzce Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ve Makine İkmal bölümüne bağlı 12 adet iş makinesi ile şehir merkezi ve kalıcı konutlarda kar temizleme çalışmaları gün boyunca sürdürüldü.

Karla mücadele için özel olarak donatılan, kar bıçaklı tuzlama araçları, kepçe ve grayderler ilave personelle birlikte 24 saat aralıksız çalışma programına alındı:  Fen işleri’nden yapılan açıklama ile ulaşımı zayıfladığı yerlerde çalışmaların yoğunlaştığı, gecenin ilerleyen saatlerinde başlayan çalışma ile birlikte Yenikent ve Kent Merkezi’nde kapalı yol kalmadığı ifade edildi. Açıklamada karla mücadele programının 24 Saat sesintisiz sürdüğü de dile getirildi.