Nisan'da İGM'de

D-100 kenarının mevcut imar planını revizyon etme kararı alan Düzce İl Genel Meclisi çalışmalarını tamamlama aşamasına geldi. Nisan Ayı Toplantıları'nın ilk birleşiminde İmar Komisyonu tarafından hazırlanan yeni planın onaylanması beklenirken bu sayede D-100 kenarında yıllardır kaçak duran yapılara ruhsat yolu açılacak. İl Özel İdaresi sorumluluğunda olan bölgelerde çok sayıda kaçak bina bulunduğu bilinirken bu zamana kadar imar planında değişikliğe gidilmemesi nedeniyle bu yapılara adeta göz yumuluyordu.

Önümüzdeki ay, D-100'ün yeni imar planının meclis tarafından onaylanması sonrası ruhsatsız bina sahiplerine gerekli başvurularda bulunmaları için bir süre tanınacak. Kaçak bina yaptıkları gerekçesiyle uygulanan cezayı ödedikten kaçak bina sahipleri ruhsatlarına kavuşacak.

Yıllardır özel idare sorumluluğunda olan bölgelerde yaşanan ruhsat sorununun yeni imar planıyla büyük oranda çözüme kavuşması bekleniyor. Mevcut plandaki eksiklikler göz önünde bulundurularak hazırlanan D-100'ü sağlı sollu kapsayan yeni imar planı 1 ay itirazlar için tanınacak askı süresinden sonra hemen uygulama geçirilecek. 40 yıldır kaçak vaziyette bulunan bir çok ev, işyeri ve fabrikanın bulunduğu D-100'ün etrafı artık "kaçak bina cenneti" konumundan kurtulacak.

Haber: C. ÜSTÜNER