1999 yılında yaşanan depremlerde işyerlerini kaybeden  vatandaşlara verilmek üzere inşa edilen ve çeşitli nedenlerle boş kalan, bir kısmı geçtiğimiz haftalarda Yenikent ve Fevzi çakmak Mahallesinde bulunan kalıcı işyerlerinin kamu kurumlarına dağıtımı sürüyor. Kalıcı işyerlerinden İl Özel İdaresi ve Kaynaşlı Belediyesi de payını aldı.

Fevzi Çakmak Mahallesi’nde kurulan kalıcı işyerlerinden, B Blokta bulunan 28 işyerinin Düzce İl Özel İdaresi’ne bedelsiz olarak devrini öngören bakanlar kurulu kararı, Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayınlanarak yürürlüğe girdi.

Kaynaşlı Kalıcı konutlarında bulunan üç işyerinin Kaynaşlı Belediyesi’ne devrini öngören Bakanlar Kurulu Kararı da Bugünkü Resmi Gazete’de  yayınlandı.

Bilindiği gibi Yenikent ve Düzce Merkez’de bulunan işyerlerinin  büyük çoğunluğu geçtiğimiz hafta içinde Düzce Belediyesi’ne devredilmiş, Düzce belediye başkanı Mehmet Keleş, Yenikent’te bulunan işyerlerinde belediyenin tahsilat, zabıta gibi hizmet birimlerinin bürolarının kurulacağını, bu işyerlerinin merkezi hale gelmesiyle çevresindekileri değerlendirmenin daha kolay olacağını ifade etmişti.