İl Özel İdaresi mevsim koşulları ve iş sezonu itibariyle yoğun bir çalışma temposu içerisine girerken Vali Adnan Yılmaz, yeni göreve gelen Gölyaka Kaymakamı Mehmet Ali Özkan ve ekibine talimatları sıraladı.

 Acil Hizmet bekleyenler öncelikli

İl Özel İdaresi resmi sitesinde “Sayın Valimizin İdaremize Talimatları” başlığı ile yayınlanan basın duyurusunda içme suyu olmayan, yolu olmayan ya da kış koşulları nedeniyle yolları tahrip olmuş köylere yol, eğitim, sağlık, kültür, tarım vb. alanlarda acil hizmet beklendiği hatırlatılarak İl Özel İdaresine ait araç, gereç ve personellerin etkin ve yerli yerinde değerlendirilmesinin zorunlu olduğu vurgulandı.

 Program dışına çıkılmaycak

Duyuruda geniş bir sahada iki yüzü aşkın personeli ile görev yapan il özel idaresinde şekli ve işleyişi Genel sekreterlikçe belirlenecek İç kontrol birimi oluşturulması gerektiği bildirildi. Son İl genel Meclisi toplantısında tartışmalara neden olan iş makinalarının dağıtımı ile ilgili olarak yapılan açıklamada Vali Adnan Yılmaz, nüfus, aciliyet, öncelik konuları dikkate alınarak 15 günlük çalışma programı hazırlanması talimatı verirken, programın bizzat kendisinin gerek sözlü gerekse yazılı onay verilmesine müteakip uygulamaya konulacağı belirtildi. Vali Yılmaz, Uygulamaya konulan iş programı talimatı olmadıkça değiştirilmeyeceğinin altını çizdi.

 İhalelerde Şeffaflık

Açıklamada ayrıca İl Özel İdaresince yapılacak ihalelerin, şeffaf olması hususuna dikkat edilmesi söz, söylenti ve şaibelere sebebiyet vermeyecek şekilde tüm tedbirler alınması konusunda uyarı yapıldı.

 

Vali Yılmaz son olarak her hafta Cuma günleri saat:16.00’da Başkanlığında İl Özel İdaresi Genel Sekreteri ile birlikte yapılacak toplantıda haftalık İl Özel İdaresi çalışmaları ve yapılacak iş programının değerlendireceğini kaydetti.

Haber: S. KAŞKIR