Kar yağışının yerini yağmur yağışının aldığı Düzce'de  eriyen karla birlikte biraz rahatlayan ve ferahlayan köyler, kar esnasında yaşadıkları sıkıntıyı ÖNCÜ Haber'e değerlendirdi. Düzce'nin merkeze bağlı en büyük köylerinden olan Gölormanı Köyü'ne giderken yolda karşılaştığımız yolcu otobüsleri köye girmeden "yolu kardan temizlemeyen Özel İdare'ye  büyük tepki gösterdiklerine" şahit olduk.

Kar yağışından kaynaklanan engeller en fazla mağdur olan köylerde büyük tepkiye neden oldu. Merkeze bağlı Gölormanı Köyü halkı, otobüs sürücüleri ve vatandaşlar kar yağışı yüzünden büyük sıkıntı yaşadıklarını belirtirlerken "kar yağışından dolayı yollarda büyük çile çektik, kar küreme ve yol açmak için Özel İdare'ye ulaşamadık.Bizi adeta dışladılar bizi dikkate almadılar.Telefonlarımıza çıkmadılar. Allah'tan yağmur yağdı da çilemiz bitti" diyerek tepki gösterdiler. Kar yağışının durduğu Pazartesi günü kar küreme aracı (grayderin) Düzce Aydınpınar Yolu'nu açmış olmasına rağmen Gölormanı Köy Yolu'nu girmediğinden yakınan köylüler ve yolcu otobüs sürücüleri yaşadıkları sıkıntıyı mikrofonlarımıza anlattı

 

MUHTAR'DAN BÜYÜK TEPKİ

"Biz kendi traktörlerimizle gece gündüz mücadele ederek yolları açık tutmaya çalıştık" diyen  Gölormanı Köyü Muhtarı Zekai Ay, Özel İdare'de yaşanan sıkıntının müsebbibinin Özel İdare Genel Sekreteri Muharrem Tozan'dan kaynaklandığını dile getirdi.Muhtar Ay:"Grayder, Çilimli, Gümüşova ve Cumayeri’nden bu tarafa gelmiyor. İl Özel İdaresi çalışmalarda önceliği o ilçelere veriyor. Buralar kimsenin aklında yok. O ilçelerde çalışmalar tamamlanırsa buralara geliyorlar. 2 bin 500 nüfuslu 800 haneden oluşan bir köyüz. Düzce ile aramızda 19 kilometre yolumuz var. Ana yolu temizleme çalışması yapılmadı. Ana yolu kendim saatlerce çalışarak temizledim. İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Muharrem Tozan, bizim telefonlarımıza bakmıyor. Bizi adam yerine koymuyor." diyerek tepki gösterdi. İl Özel İdare Genel Sekreteri Muharrem Tozan'la geçen yıl aralarında yaşanan söz-düellosunu da hatırlatan Gölormanı köyü Muhtarı Ay:" Tozan’ı geçen yıl kar mücadele için aradığımda telefonuma yanıt vermediği için aramız açıldı. ‘Sen bana hesap mı soruyorsun?’ diye bana çıkıştı" diyerek yaşadığı sıkıntıyı dile getirdi:

TEK SUÇLU SİYASETÇİLER!

"Bu tablonun tek suçlusu siyasetçilerdir." diyerek serzenişte bulunan Muhtar Ay, yaşadıkları sıkıntıyı mikrofonlarımıza değerlendirdi:

VATANDAŞLAR DA SÜRÜCÜLER İSYANDA

Köy Muhtarını dinledikten sonra vatandaşlara ve yolcu otobüslerine "her hangi bir sıkıntı yaşadınız mı" diye sorduk.Ancak bir sorduk bin ah işittik."Köyümüzün muhtarı kendi imkanlarıyla yollarımızı açtı. Köy hizmetleri buraya hiç gelmedi. Ana yolu da kendi gücümüzle açtık. Mağdur olduk, perişan olduk" diyen köylüler ve otobüs sürücüleri, dert ve dileklerini şu sözlerle dile getirdiler:

"Bir otobüsçü olarak bende şikayetçiyim. Otobüslerimiz zarar görüyor. Yollar kar yağışının ardından köstebek yuvası gibi oluyor. Vatandaşın can güvenliği sıfır diyebilirim. Farklı kurumları aradık telefonla da yanıt alamadık gelen giden de olmadı. Gereken yapılsın. Oy zamanı yalvardılar isteklerini alınca vatandaşı unuttular" diyen otobüs sürücüleri yaşadıkları sıkıntıları şu sözlerle paylaştılar

DÜZCE BİR BÜTÜNDÜR

Düzce'nin güney yakasında ikamet eden vatandaşlar, "ilin bir bütün olduğu dikkate alınarak Düzce'nin kuzeyi güneyi doğusu ve batısıyla  bir bütün olduğunun bilinmesini ve bundan sonarki doğal afetlerde Özel İdare'nin biraz daha duyarlı ve dikkatli olmasını diliyoruz ve bekilyoruz" dediler.

Haber;E.TAYHAN