İl Özel İdaresi Hizmet Binası için harekete geçildi. Şerefiye Mahallesinde 10 m2’lik odalarda hizmet veren Özel İdaresi binasının satışa çıkarılması ve satıştan elde edilecek gelirle yeni hizmet binasının Uzunmustafa Mahallesi Tekniker Sokak üzerine yapılması için dilekçe verildi.

 



Bugün İl Özel İdaresi Etüt Proje Müdürü Fatih Ercan Özel İdaresi Hizmet binası için hazırladığı avam projeyi meclise sundu. Selçuklu Mimarisinde hazırlanan proje bodrum +3 kat olarak hazırlanmış. Ercan'ın Meclise slayt eşliğinde sunduğu proje meclis üyeleri tarafından çok beğenildi.

 



Etüt Proje Müdürü Fatih Ercan proje ile ilgili şu bilgileri verdi: "Toplamda bin 330 metre kare alana sahip. Bizim hesaplarımıza göre toplam maliyeti 2 milyon 242 TL olması gerekiyor. Binamız bodrum artı 3 kat olarak oluşuyor. Bodrum katta, sığınamız, arşivlerimiz olmakta. Giriş katta meclis salonumuzu planladık. Vatandaş ve idare girişi olmak üzere 2 girişimiz var. Selçuklu mimarisine ön görerek yapılmış ama osmanlı mimarisinden de alıntılar var. Modern malzemeler kullanılarak selçuklu mimarisine uygun bir tasarım yapılmıştır."

 



2014 yılında yapılacak olan seçim öncesi binanın bitmesine ihtimal vermeyen ve "Bizim döneme yetişmez" diyen meclis üyelerine Ercan, de bu yıl ihaleye çıkıldığında 1 yıl içinde bitirileceğini söyleyince, meclis üyeleri kandi aralarında sevinerek şakalaştı. 


Haber: S. KAŞKIR