Yeşil Düzce Özel Eğitim Uygulama ve İş Uygulama Merkezi öğrencileri bu yıl 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı dolu dolu kutladı. Düzce İl Emniyet Müdürü Hüseyin Deniz ile emniyet mensupları, Düzce Belediyesi Meclis Başkan Vekili Gönül Asuk ve Düzce Doğa Okulu öğrencilerinin de bulunduğu programda renkli görüntüler ortaya çıktı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda öğrenciler, müzik şöleni yaşatırken, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın ilan ediliş anını hazırladıkları gösteriyle canlandırdılar.

“23 Nisan, bayramı gibi çocuktur, gençtir ve tazedir”
Günün anlam ve önemine ilişkin konuşma yapan Yeşil Düzce Özel Eğitim Uygulama ve İş Uygulama Merkezi Müdürü Dilek Kar, şu ifadelerde bulundu:

“Ölüm uykusundan uyandığımız gündür 23 Nisan. Milletimizin kendi kaderini eline aldığı, var olma savaşını verdiği haklarını kazanarak kendi kendine egemen olduğunu gösterdiği ve bütün dünyaya ilan ettiği gündür 23 Nisan. Bütün cihan bilmelidir ki artık bu dil milletin ve devletin üstünde hiçbir kuvvet yoktur. Yalnız bir kuvvet vardır o da milli egemenliktir. Yalnız bir makam vardır o da milletin kalbi, vicdanı ve hürriyetidir. 23 Nisan, mevsimi gibi bahardır. 23 Nisan, bayramı gibi çocuktur, gençtir ve tazedir. 23 Nisan yağmursa, çocuklarımız sevgi damlalarıdır.”

Şiirlerin okunmasıyla devam eden programda Düzce Doğa Okulu öğrencileri de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla hazırladıkları gösterileri özel öğrencilere sergiledi.

Hint dansları ve çeşitli tiyatro oyunlarının ardından son bulan program katılımcılar tarafından büyük beğeni topladı.