Geçtiğimiz günlerde kravatlarını çıkartarak derslere giren Memur-Sen üyeleri, bugün 10 milyon imza kampanyası başlattı. Amaç, memurların çalışma alanlarına istedikleri kıyafetle girmeleri.

Stant kuruldu 

Kampanya için bugün Cedidiye Camii önünde stant kuruldu, vatandaşlar da kampanyaya ilgi gösterdi.
Memur Sen İl Başkanı Orhan Kılıç, kıyafet konusunda 50 yıl önce de aynı yasaların uygulandığını söyleyerek, artık yasaların değişmesi gerektiğini ve memurların kıyafet konusunda özgür bırakılmasını istediklerini vurguladı. 10 milyon imza kampanyası başlatan Memur-Sen batının terk ettiği yasaları yüzde 99’u Müslüman olan Türkiye’nin hala uyguladığını söyledi.
Kılıç, “ Ülkemizde yine bir çarpıklığı dile getirmek üzere toplandık. 2010 yılında Memur-Sen’in referandumla başlatmış olduğu bu ülkenin çarpıklarıyla mücadele etme zihniyeti tekrarlandı. O günlerde referandumla beraber ülkenin bir kısmının diğer kısmına olan üstünlüğünü dile getirip yok etmeye mücadele etmiştik o kısım bitti. Üniversitelerdeki kat sayı eşitliği, başörtü zulmünde de büyük mücadeleler verdik bunlarda bitti. Şimdi 1960 ürünü olan 657 sayılı devlet memurlarının uyması gereken hükümlerin çarpıklığını dile getirmek için burada toplandık. 1961 nerede 2012 nere de aradan 50 yıl geçmiş o yılda ki yaklaşımlarla memurlardan hizmet isteniyor. Bu yaklaşımlar 1961 de yazılırken yine batı esas alınmıştı, batının terk ettiği yaklaşımları biz hala uyguluyoruz. Bunların içinde yoğunlukla zulüm var, memurun saçıyla, bıyığıyla, sakalıyla uğraşan bir kanun var karşımızda. Bu ülkenin yüzde 99’u Müslüman fakat Müslüman bir ülke de başörtü ile devlet memurluğu yapamayan bir ızdırap var.” Dedi.

İmzalar Ankara'ya gidecek

Öğretmenlerin dilediği şekilde giyinme hakkı olduğunu savunan Kılıç, toplanan imzaları Cumhurbaşkanlığı’na kadar götüreceklerini belirtti.
“ Bu çarpıklığı dile getirmek için tüm Türkiye de olduğu gibi Düzce’de de 10 milyon imza kampanyası başlattı. Geçen yıl 4+4+4 yasasıyla beraber artık 10’lu bir grup olan öğrenciler Hristiyanlık dersi de alabilecekler. Bu dersi papaz verecek, İstanbul Milli Eğitim Müdürü diyebilir mi papaz efendi kravatını tak, cübbeni çıkar, sarığını çıkar, sakalını kes bu dersi öyle vereceksin, tabi ki diyemez. Papaza denilemeyen dayatılamayan bu çarpık zihniyet, maalesef bizim Ülkemizde din dersine giren başörtülü öğretmene uygulanıyor, başörtünü çıkart, sakalı ile derse giren emekli öğretmene, sakalını kes diye. Bu çarpıklıkların bir an evvel düzelmesi gerekiyor. Herkes dilediği şekilde dünya ahlak normlarını incitmeyecek şekilde özgür kıyafetle devlet memurluğu yapmak istiyoruz. Toplanan imzaları başbakanlığa, meclis başkanlığına, cumhurbaşkanlığına ve bakanlara ulaştıracağız ümit ediyoruz ki bu çarpıklık en kısa sürede bitecek.”

Haber: S. YANAR