Diş çekemeyen Diş Hekimi'nden sonra şimdi de hastane koridorunda dolaşan köpek ortaya çıktı. Hijyendi, enfeksiyondu, güvenlikti onları kenara bırakalım... Bir süredir Akçakoca Devlet Hastanesi'nin iyi yönetilemediğini yazıyor, belgeleriyle ortaya koyuyoruz. Hastanedeki acınası durum ne İlçe Sağlık Müdürü'nün, ne Kaymakam'ın, ne de Vali'mizin gündemine alınıyor. Bizler Akçakoca'yı seven, kamuya karşı sorumluluk duygusu içinde olan insanlar olarak ne Başhekim Haldun Çolak'la, ne de İlçe Sağlık Müdürü Numan Çabuk'la husumet halindeyiz. Şahsi düşüncelerimizi işin dışında tutarak, Akçakoca'nın ve Akçakocalıların menfaatlerini öne çıkartmaya çabalıyoruz.Herkesin gözleri önünde bir köpek hastaların beklediği koridora girip orada dolaşabiliyorsa, sorun köpek meselesinin çok daha ötesindedir.




Bu sevimli köpek kapıdan içeri rahatça girip, hastanemizin içinde dolaşarak, bizlere yönetim dersi vermiştir. Sorunların artık ne boyutlara ulaştığını gözler önüne sermiştir. Şimdi bu köpeğe mi kızalım, içeriye girdiğini umursamayan personele mi? Yoksa aylardır iyi yönetilemediği ayyuka çıkan hastanemizin Başhekimi'ne mi?Daha önce defalarca yazdığımız gibi, Akçakoca Devlet Hastanesi iyi yönetilemiyor. Bunun sonucu da biz Akçakocalılara yansıyor. Yönetim hatalarından dolayı hastanemizin başı maşı belli değil, ilçeye tayin olan hekimler geldikleri gibi gitmenin yolunu arıyorlar. Düzce'den takviye edilen hekimler ilçemize gelmemek için çabalayıp duruyor. Çünkü Başhekim hastalarla doktorlar arasında köprü kuramıyor. Sonuçta ne mi oluyor? Biz Akçakocalılar en temel anayasal hakkımız olan sağlık hizmetlerinden yeterince yararlanamıyoruz.
Acili yeniliyorsunuz yenileyin, boya yapıyorsunuz yapın. Bunların hepsi parayla yapılabilir. Ama hekimlerin önemli bir bölümünü Akçakoca'da tutmayı başaramıyoruz, hastanenin hijyenini gerektiği kadar sağlayamıyoruz, acilde aldığımız tıbbi hizmetlerde aksamalar var. En ağır vakalar bile fakülteden yeni mezun, yirmili yaşlarını süren deneyimsiz hekimlerin elinde kalıyor. Onlara ağabeylik edecek hekimlere, uzmanlara ihtiyacımız var efendiler.



Uyanının Ayşe Hanım, Fahri Bey, Ümit Bey uyanın.Sayın Kaymakamımız lütfen odanızda geçirdiğiniz saatler kadar dışarıya da zaman ayırın. Yakın çevrenizi oluşturan bilindik isimlerin dışına çıkın, her zamanki güzergahınızdan ayrılıp biraz bizim aramıza karışın. Sorunlarımızı dinleyin, sesimizi duyun Sayın Kaymakam. İnanın sizinle şahsi hiç bir sıkıntımız yok.



Sayın Valimiz, Zülkif Dağlı Bey; Lütfen Akçakoca Devlet Hastanesi hakkında yaptığımız haberlerin üzerine gidin, Akçakoca'ya gelen hekimlerin hastanemizde kalıcı olması için uğraş verin. Gerekirse buraya daha ileri yaşta ve küçük bir sahil kasabasında yaşamayı tercih eden hekimlerin atanması için hep birlikte çalışalım. Eğer Akçakocalılar olarak hekimlerimize iyi davranmıyorsak onu da bilelim, tartışalım, önlemler alalım. Sizler sorunları izlemek için değil, ortadan kaldırmak için varsınız.Sayın Numan Çabuk, yöneticilik siyasetten çok farklı bir kulvardır. Siyasette başarısız oldunuz diye yöneticilikte de başarısız olma şartı yoktur. Ancak siz ısrarla İlçe Sağlık Müdürlüğü'nde de başarızlığı kafanıza koymuşsunuz. Denetlemeniz gereken hastanenin başhekimiyle beraber salıncakta sallanıyor ve bunu sosyal medya hesabınızdan paylaşıyorsunuz. Siz bu şekilde samimi pozlar verdiğiniz bir başhekimi nasıl yöneteceksiniz? Yönetim ilkelerini alt üst eden bu tür fotoğraflar yerine sizleri daha sorumlu olmaya davet ediyorum. Başhekim Haldun Bey'i çok seviyor olabilirsiniz ancak bu sevginizi onun açıklarını kapatmak için değil, kendisini kamu menfaati doğrultusunda yönlendirmeye kullanın. Yapamıyorsanız, ikiniz de gidin artık!
HABER VE YORUM: ÖZHAN KIZILTAN