Bir dizi programlara katılmak, incelemelerde bulunmak ve ziyaretler gerçekleştirmek üzere geçtiğimiz Pazar günü Japonya'ya hareket eden Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, dünyanın ekonomi devleri arasında yer alan ülkede önemli incelemelerde bulundu.


Japonya'da da aynı çağrıyı yaptı: "Önünüze turkuaz halı sereceğiz"
Japonya ile Türkiye arasındaki sıcak ilişkilerin ekonomiye ve ticari ilişkilere yansıması gerektiğini dile getiren Bakan Özlü, bu doğrultuda, Japon işadamlarına Türkiye'deki yatırım imkanlarından bahsetmeyi ihmal etmiyor. Türkiye'nin yatırım konusuna odaklandığını vurgulayan Özlü, firmaların özel teklifleri varsa, 'terzi' usulü özel teşvikler de verilebildiğine işaret etti. Japonya'nın büyük firmalarına yönelik ziyaretleri sırasında, üst düzey yöneticilere, "Türkiye'ye gelin, Türkiye'ye yatırım yapın, isterseniz Türk şirketleriyle ortak yatırımlar yapın veya Türkiye'de belli bölgelerde yatırım yapmak isterseniz hükümetimiz size her türlü kolaylığı gösterecek, önünüze turkuaz halı sereceğiz." diyen Bakan Özlü, işadamlarından olumlu geri dönüşler aldı.

"Türkiye'nin de teknolojiye ve sermayeye ihtiyacı var"
Bakanlık olarak Japonya ile ilgili özel bir çalışma yürütmek istediklerini ve bunun için bir çalışma içerisine gireceklerini belirten Bakan Özlü, "Japonya'da ciddi bir teknoloji ve sermaye var. Türkiye'nin de teknolojiye ve sermayeye ihtiyacı var. Hükümet olarak Japon firmalarının Türkiye'de yatırım yapmalarını destekleyeceğiz." dedi.

Tokyo Camii ve Türk Kültür Merkezi'ni ziyaret etti
Öte yandan Bakan Özlü, günlerdir uzak kaldığı ülkesine özlemini Tokyo Camii ve Türk Kültür Merkezi'ni ziyareti sırasında bir nebze de olsa giderebildi. Buradaki Türk ve Müslüman vatandaşlarla sohbet eden Bakan Özlü, ziyarete ilişkin Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Tokyo Camii ve Türk Kültür Merkezi'ni ziyaret ederek namaz kıldık. Buradaki vatandaşlarımızla sohbet edip özlediğimiz Türki çayını içtik." ifadelerini kullandı.