Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımlarıyla Kazakistan'ın ev sahipliğinde Astana'da düzenlenen İslam Ülkeleri İşbirliği Teşkilatı 1.Bilim ve Teknoloji Zirvesinde Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk Özlü de yer aldı.  Özlü burada Malezya ve Suudi Arabistan'ın Bilim ve Teknoloji Bakanları ile  birebir görüşmelerde bulundu.
İslam İşbirliği Teşkilatı 1.Bilim ve Teknoloji Zirvesinde bir konuşma yaparak katılımcılara seslenen Bakan Özlü, İslam Ülkeleriyle gelişmiş ülkeler arasındaki farkı kapatmak adına eğitim sisteminde girişimcilik, yenilik ve araştırmaya odaklı bir yol haritası izlenmesi gerektiği üzerinde durdu.



Bakan Özlü, Astana Zirvesine ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlarda ise "Araştırma ve geliştirmede devlet desteklerinin yanında özel sektörün de payını artırmalıyız. Yüksek katma değerli ürünler üzerinde çalışarak yüksek teknolojili üretim yapmalıyız" ifadelerini kaydetti. Bakan Özlü, Türkiye olarak bilim ve teknoloji alanında İslam ülkeleriyle her türlü işbirliğine açık olduklarını da vurguladı.



Bakan Özlü,  Astana'da İslam İşbirliği Teşkilatı 1.Bilim ve Teknoloji Zirvesi'nde imzalanan "İİT Bilim Teknoloji ve Yenilik 2026 Belgesi"ni çok önemli bulduğunu da sözlerine ekledi.



Haber; G. TEMEL