Çakır, Düzce’nin bakanlık beklentisi için Milletvekili Faruk Özlü’yü “kabine için biçilmiş kaftan” olarak gördü. Çakır, Düzce’den bakan çıkmasını ”İlde var olan bir bakanın varlığı o il için tam bir iktidardır” sözleriyle değerlendirdi.

1 Kasım Erken seçimleriyle yeniden tek başına iktidara gelen ve 13 yıllık Ak Parti döneminin devamını başlatan sürecin iş dünyasına yansımasını Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Fahri Çakır, Düzce ve ülke ekonomisi açısından masaya yatırdı.
 
            İLAÇ OLDU!
1 Kasım seçimlerinin sonuçları hastaya serum olduğunu söyleyerek açıklamalarına başlayan Çakır,  iş dünyasının 7 Haziran’dan sonra kafasının karıştığını söyledi. “Bu seçim iş dünyasına, ticarete ve ekonomiye ilaç gibi pozitif anlamda katkı sağlayacaktır. Seçim iş dünyası tarafından can simidi bekleniyordu. Önemli olan seçim sonucuydu, ne sonuç çıkacağı merak ediliyordu. Bu cevap kafaların karışık olması nedeniyle yanıt bulamıyordu. Kafaların karışık olması cepteki ve kasadaki parayı tedirgin etti.”
 
            İŞLETMELERİ AŞAĞIYA ÇEKTİ!
Ekonomik kaygıların giderilmesi anlamında seçim ve seçim sonrası oluşan istikrar tablosunun tam manasıyla milletin hak ettiği şekilde ilaç gibi geldiğini savunan Çakır,  7 Haziran’dan sonraki belirsizliğin ve durağanlığın mevcut işletmeleri aşağıya çektiğini dile getirdi.
 
            EN FAZLA DÜZCE ETKİLENDİ!
Düzce dışarıdan yatırım alan bir il olduğunu kaydeden Çakır, global ve ülkenin ulusal ekonomik verileri iş yapan ve Düzce’de imalatı bulunan büyük firmaların olumsuzlarından Düzce’nin çok fazla etkilendiğini aktardı. “Sanayimiz adeta ona göre konuşlanmış haldedir. Bizde yatırımcının özellikle ihracata yönelik yatırımcının yüzde 60’ı İstanbul merkezlidir. İstanbul merkezli yatırımcının ölçeği bizi aşan bir kapasitededir. İlk 500’e giren firmaların Düzce’de imalatları var. O nedenle direkt ihracatla alakalı global ve ülkenin ulusal ekonomik verileri direkt iş yapıyorlar. Bundan dolayı Düzce’ye kim gelecektir? Yatırımcı gelecektir. Düzce’deki karar ekseriyeti kime aittir? İstanbul’daki yatırımcıya aittir? Bu yatırımcıların çalışması ülkenin ekonomisiyle çok fazla bağlantılıdır. Bu yüzden Düzce büyük yatırımcıların çalışmasından en fazla etkilenen ildir, belki de birincisidir. Olumsuzluktan bu sebepten dolayı olumsuz etkilendik. Şimdi kanaatimizce istikrarla, pozitif anlamda iş dünyası ivme kazanacaktır.”
 
 
            FARUK ÖZLÜ, BÜYÜK YARAR SAĞLAR
Düzcelilerin 64.Hükümetin kabinesinde Düzce’den bir milletvekilinin de yer almasına yönelik beklentisini değerlendiren Çakır, Milletvekili Faruk Özlü’nün bakanlık kavramlarını dolduran bir yapısının bulunduğunu söyleyerek Özlü’yü bakanlık biçilmiş kaftan olarak gördü. "Bir ülkede bir partinin tek başına iktidarı, ülkeyi yönetmesi ne anlam taşıyorsa bir ilin bakanının olması o ilin iktidarı anlamındadır. İlde var olan bir bakanın varlığı o il için tam bir iktidardır. İktidar nimetinden en büyük payı almanın en kısa yoludur. En etkin yoludur. 5 seçimdir Ak Parti’ye çok ciddi anlamda destek veren il olarak Düzce’nin hakkıdır diye düşünenlerdenim. Birbirinden değerli 3 milletvekili arkadaşımın kabinede yer alacak kapasitededir. Ancak Düzce küçük ölçekli bir il. 3 tane milletvekilimiz var. Düzce’yi sadece Düzce olarak düşünmeden havza olarak bölge olarak düşünmek isteyenlerdenim. Bu üç arkadaşımızdan Milletvekilimiz Faruk Özlü ’nün kabinede yer alması, yer alırsa kabineye, ülkeye son derece katkı sağlayacak konumda olduğunu bilenlerdenim. Çok değerli bir arkadaşımızdır. Bilgi birikimi ve bürokratik geçmişinin parlak olmasının yanında heyecanlı ve bilgi birikiminin üst seviyede oluşu söylediğim bakanlık kavramlarının altını dolduracak düzeydedir. Sayın Özlü ’nün kabinede yer alması için yapılacak değerlendirmelerde yer alacağı umudunu taşıyorum. Özlü, bana göre bu makam için biçilmiş kaftandır."

Haber:Y.SEVER