Öncü TV’nin her hafta merakla beklenen programı ‘Kitabın Ortasından’ önemli konu ve konuklarıyla gündemin nabzını tutmaya devam ediyor.
Öncü Medya Haber Genel Yayın Yönetmeni Sadullah Ünsal’ın sunumuyla ekrana gelen programın bu haftaki konuğu AK Parti Düzce İl Başkanı Mustafa Keskin oldu. Keskin, hem hakkında merak edilenleri hem de Düzce AK Parti Teşkilatı’nın çalışmalarını değerlendirdi.




“Türkiye’yi teröristlerden korumak için yapılan bir operasyondur”
Konuşmasına şehitleri anarak başlayan İl Başkanı Mustafa Keskin Barış Pınarı Harekatı için ise şunları söyledi: Yaklaşık 40 yıldan beri Türkiye terör ile mücadele ediyor. Bir çok vatan evladını bu uğurda toprağa verdik. Bütün şehitlerimizin ruhları şad olsun. Değişen ve gelişen Türkiye’de bizim gelişmemizi istemeyen içerideki ve dışarıdaki düşmanlar bu teröre açıkça destek verdi. Dolayısıyla 8 yıl önce Suriye’de ki hesapların faaliyete geçirilmesiyle  o bölgeye binlerce kilometre ötelerden gelerek yerleşen, Suriye’yi bölüp parçalayarak orada bir terör devleti kurmak isteyen o bölgede bir şeyler yapmak isteyen kim varsa atağa kalktılar. 15 Temmuz Darbe Girişimi önemli bir beklentiydi onlar için. Hamdolsun Cumhurbaşkanı’mızın arkasında bu millet durarak buna izin vermedi. Dolayısıyla gelinen noktada bir takım sınır dışı operasyonlar yaptık. Bu harekatın temel amacı oradaki terör koridorunu yok etmek ve Suriye’de bir terör devleti kurulmasını engellemektir. Daha önemlisi Türkiye’yi bu teröristlerden korumak için yapılan bir operasyondur Barış Pınarı Harekatı. Ülkemizde misafir ettiğimiz Suriyeli kardeşlerimiz için oluşturacağımız güvenli bölgede onlara daha iyi bir yaşam imkanı sunmak için yapılan bir operasyondur. Bu bir insanlık dersidir.

“İl başkanı olacağım hiç aklıma gelmezdi”
Başkan olduğu süreçten bugüne kadar yaptıklarını anlatan Mustafa Keskin AK Parti’de yapılacak olan kongreler hakkında bilgi vererek şöyle konuştu: “17 Ocak tarihinde Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ataması ile Düzce İl Başkanı olarak göreve başladım. Seçimlere yakın bir zamandı. Ardından hemen seçim çalışmalarına başladık. Yönetimimiz oluşturduk. Göreve başladıktan sonra 31 Mart Yerel Seçimlerini geçirdik. Ardından bölgemizde bir sel felaketi oluştu. Tabii her ilçenin kendine göre sorunları var. Bu sorunları Ankara’da dile getirmeye çalıştık. Milletvekillerimiz ve Belediye Başkanlarımız ile AK Parti teşkilatı olarak bu millete hizmet etmek için elimizden geleni yapıyoruz. Siyasi partiler konunu gereği her siyasi parti 2-3 sene içerisinde kongresini yapmak zorunda.  Bizde 7 Ekim tarihinde resmi olarak kongre süreci başladı. Tabii ilk önce delegeler seçilecek. Ardından Belde kongreleri ve ilçe kongreleri yapılacak. Ağustos ayının sonuna doğru tüm Türkiye’de ki il kongreleri bitmiş olacak. Yıl sonuna doğru büyük kongre ile AK Parti kongre takvimini tamamlamış olacaktır. 2001 yılından beri AK Parti üyesiyim. AK Parti’nin Düzce’de ki hafızasını bilen 3-5 kişiden biriyimdir. Seçimlere az bir zaman kala İl Başkanı olacağım hiç aklıma gelmezdi. Bundan sonra için de Sn. Cumhurbaşkanımız devam et dediği sürece biz bu göreve layığı ile devam etmeye çalışacağız.

“AK Parti İl Başkanlığı’nın misyonu daha da ağırlaştı”
“Düzce İl Başkanı olarak görev yaptığınız için üzerinizde baskı hissediyor musunuz?” sorusuna ise Keskin şöyle yanıt verdi: “Tabii AK Parti İl Başkanlığı sorumluluk gerektiren zor bir görev. Ben bunun bilincinde olarak bu göreve geldim. Son başkanlık seçimden sonra da AK Parti İl Başkanlığı’nın misyonu daha da ağırlaştı. Cumhurbaşkanımızın temsilcisi olarak bu davaya hizmet etme fırsatı buldum. Tabii sorumluluğumuz ağır. En önemlisi de bu milletin sorumluluğu. Düzce’de yaşayan aziz milletimin en ufak bir ihtiyacında en ufak bir sıkıntısında bize ulaşılamıyorsa biz bunu göremiyorsak, biz yanlarına ulaşılamaz bir hale geliyorsak biz reisimizi yalnız bırakmışızdır. Ben bunu her yerde söylüyorum. Bu öyle bir dava ki boynunuz kıldan ince olacak. Nefis, gurur, kibir insanı insanlardan uzaklaştıran en önemli hastalıktır. Bu hastalıklardan biz teşkilatımızı ne kadar çok arındırırsan o kadar başarılı olacağımıza inanıyorum. Bizim liderimiz 24 saatin 20 saati uyumayan, bu millet için elinden gelen her şeyi yapan çok mütevazı çok çalışkan, bu millet için her şeyini veren bir liderdir. Bizde AK Parti Teşkilatı olarak en az onun kadar öz verili bir şekilde çalışmamız lazım.”

“Bizim teşkilatlarımızda hastalık var”
AK Parti Düzce Milletvekili Fahri Çakır’ın Akçakoca Belediyesi için “Belediyeyi onlar kazanmadı biz allayıp pullayıp verdik” açıklamasının sorulması üzerine Keskin şöyle konuştu: “Sandıktan çıkan başımızın tacıdır. Kimse sandıktan çıkanı eleştirecek kadar aklını peynir ekmekle yememiştir. Ne Fahri Çakır ne Ayşe Keşir ne de ben bunu eleştiremeyiz. Bizim teşkilatlarımızda hastalık var. Milletvekili sıralamasını beğenememe veya Belediye Başkanı adayını beğenmeme gibi. Biz reisciyiz ama bu sefer belediye başkanını beğenmiyoruz veya milletvekili adaylarını beğenmiyoruz diyerek teşkilatlarımızda bir hastalık oluştu. AK Parti için çalışmış AK Parti’de görevlerde bulunmuş ama böyle düşünen kişilere söylüyorum. Biz bu partiye Cumhurbaşkanımızın emaneti olarak sahip çıktık. AK Parti’nin bir duruşu bir siyasi çizgisi vardır.  Siz bir siyasetçiyseniz kendi partinizden aday gösterilen kişilere sahip çıkmanız gerekir. Doğru olan budur. Böyle yapmayıp da ben Cumhurbaşkanını seviyorum ama diye başlayan tüm teşkilat mensuplarının kullandığı cümleler AK Parti’nin ve Cumhurbaşkanımızın davasına çelme takmaktan başka bir şey değildir. Adayları beğenmediği için başka bir partiye oy veren kişiler kendi siyasi kimliğini gözden geçirmesi gerekir. Ben burada milleti sorgulamıyorum. Öyle bir haddim de yok. Ben burada teşkilat mensuplarını sorguluyorum.

“Her insan devlet kademesinde çalışacak diye bir şey yok”
AK Parti İl Başkanı Mustafa Keskin AK Parti’ye yönelik torpil iddiaları için şöyle ise şunları kaydetti: “Bu konuda açık ve netiz. AK Parti İl Başkanı herhangi bir tanıdığını veya partisinden birini milletin önüne geçirerek kul hakkı yiyerek devlet kademlerinden birine hiçbir şekilde sokmayacaktır. Bu konuda netim. Partimize gelerek iş isteyen bütün arkadaşlara ben bunları anlatıyorum. Bizim derdimiz iş sahaları açmak. Her insan devlet kademesinde çalışacak diye bir şey yok. Bakın geldim geleli hep kura çekiliyor. Buna çok önem gösteriyorum. Kurada seçilip de giren insanları biz tanımıyoruz. Bu arkadaşlar başka partiden de olabilir. Önemli olan o işe ihtiyacının olmasıdır. Kurumlarımıza söylüyorum kuralardan kim çıkıyorsa onu alın diye. Adaletsizlik olmaması için uğraşıyoruz. Daha önce böyle olaylar olmuş ki insanlar bunu konuşuyorlar. Bunlar hataydı. Bakın şuan Belediye Başkanı ile mahalle ziyaretleri yapıyoruz. Belediye Başkanı’nın hiçbir akrabası belediyede yok. Kimse AK Parti’nin siyaset anlayışının dışına çıkamaz.  İnsanlar bu konularda adaletsizliğe uğradıklarını düşünüyorlarsa bize gelsinler sorununu anlatsınlar. Devlet kurumlarında böyle bir sıkıntılar varsa biz gerekli Bakanlıklar ile görüşüp bu sorunları çözmeye çalışıyoruz. Çünkü millet bizden hesap soracaktır. Biz bu konuda çok hassasız.

“Düzce kasaba gibiydi”
Tramvay projesi ve kaldırılan Rabia Heykeli yatırımlarının sorulması üzerine Başkan Mustafa Keskin şöyle yanıt verdi: “15 senedir AK Parti olarak Düzce’yi yönetiyoruz. 2004 yılında biz geldiğimizde Düzce bir il değil bir kasaba gibiydi. Yaşanmaz haldeydi. O dönemden bu döneme bir çok yatırım yapıldı. Rabia heykeli ve tramvay projesini ben yatırım olarak görmüyorum. Burada ki yatırımlar alt yapı, yeni yollar ve doğalgaz çalışmalarıdır. Biz geldikten sonra yapıldı hepsi. Yaptığınız yolu tekrar bozup doğalgaz geçirip tekrar yol yapıyorsunuz. Belediyecilik işi süreklilik gerektiren bir iştir. Önemli olan belediye başkanlarımız seçildiği  ilçede  en iyi hizmeti yapmaya çalışmasıdır. Ben hizmet ettiklerine inanıyorum. Kurum binaları yenilendi. Sürekli genişleyen bir belediyecilikten bahsediyoruz. Şehir genişliyor. Hizmet alanları büyüyor. Asar Deresi’nin oraya bir proje düşünülüyor. Kaynak bulundu. Önümüzdeki yıl inşallah başlayacağız. Rabia heykeli de o projenin olduğu bölgede kaldığı için yerini değiştirdik. Kaldırma gibi bir durum olmadı. Sadece başka bir yere taşıdık. Aynı şekilde saat kulesinin de yerini değiştirdik kaldırmadık.-

“Özlü’den çok beklentilerimiz var”
“Dr. Faruk Özlü’yü nasıl buluyorsunuz?” sorusunu ise Keskin şöyle yanıtladı: “Bizim beklentimiz var dolayısıyla Düzce’nin de beklentisi var. 31 mart seçimlerinden önce halkın önüne çıktık. Hangi siyasi partiden olursa olsun  hangi siyasi partiye gönül vermiş olursanız olun Düzce’miz için çocuklarımız için halkımız için cumhurbaşkanımızın yanında çalışma imkanı bulmuş Düzce’mize bir bakan arkadaşımızı görev için göndermiş adayımız var Dr. Faruk Özlü var. Düzce’nin ihtiyacı olan bir proje kitabı hazırladık ve Düzce’nin karşısına bu şekilde çıktık. Hem teşkilatlar olarak hem de  Düzceli olarak Faruk Özlü ‘den çok beklentilerimiz var. Dolayısıyla hemen gelir gelmez düzemizin mali konularda bir çözüme kavuşması için önlemlerin alındığını Düzce vaat ettiğimiz projeler hakkında Ankara’dan kaynak ayrılmasını dile getirdik. Düzce belediyesini yönetimsel açıdan da değiştiğini gördük 31 Marttan bugüne kadar. Birim müdürleri değişti belediye başkan yardımcısı değişti. Mahallelere tek tek giderek mahalle halkını yerinde dinlemesi farklı bir bakış kazandırdı. Tecrübeli eski bir bakan her şeyin güzel olacağına inanıyorum. Halk olarak da inandık 2020 yıllıda Düzce’miz için bir çok projelerin başlatılacağına inanıyorum. Asar Deresi’ne Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan bir kaynak bulundu merkezden başlamak üzere çevre ve güzelleştirme çalışması asar deresinde yapılacak halk parklarına da ödenek çıktı. Çalışmalar başlandı her şeyin daha güzel olacağına inanıyorum. Çalışmalarından memnunuz.

 “Halkımız ne şekilde yaklaşırsa Dr. Faruk Özlü halk için odur”
Özlü’nün mahalle gezilerinde yönelik ise şu değerlendirmede bulundu: “Düzce’de olduğum süre bende katılmaya çalışıyorum. Ben yoksam il başkan yardımcısı veya ilçe başkanı katılıyor. Gittiğimiz mahallelerde halkımıza önce kendimizi tanıtıp daha sonra akıllarında olan soruları rahatlıkla soruyorlar bizde cevaplıyoruz. Ziyaret öncesi ve sonrası belediye yetkilileri de teftişlerini sağlıyor yapılması gerekenleri öncesi sonrası değerlendiriyoruz. Köy ve mahalle muhtarlarımızı görevliler düzenli olarak gidip dinliyor dolayısıyla Düzce’ye bir sinerji geldi. Düzce küçük bir il. Bakan çıkartma sayısına bakıldığında düşük ama küçük olmasına rağmen çok etkili bir il. Bakanlık iller için çok önemli rahmetli bakan Avni ak yolunda düzce ye çok büyük faydaları olmuştur. Keşke daha fazla bakan olsa. Birbirimize hitap ederken bakanım diye hitap ederiz ulaşmış olduğu en büyük mevkii ile hitap etmeyi uygun buluyoruz. Düzce’nin belediye başkanıdır halk bakanım başkanım amca abi diye bile hitap edebilir. Halkımız ne şekilde yaklaşırsa Dr. Faruk özlü odur halk için.”

“Beşinci organize sanayimiz olacak”
Çilimli Organize Sanayi çalışmaları için Keskin şunlar söyledi: “Çilimli Organize Sanayi Bölgesi’nde istimlak çalışmaları daha henüz bitmedi. İstimlak için kredimiz geldi onaylandı oradaki çalışmalarımızı hızlı bir şekilde başlatıp sonuca ulaştıracak. Bu bizim beşinci organize sanayimiz olacak. Bu sanayi bölgesine gelecek olan fabrikaları özenle seçip tespit etmemiz lazım daha çok işçi gücüne sahip olacak fabrikalar olması lazım küçük bir il olmasına rağmen beşinci organize kuruluşu olacak. Bundan sonraki çalışmalarımızı fabrikalardan yana değil başka faaliyetlerde kullanmamamız lazım. Düzce’ye yatırımcıların istek ve şikayetleri bizim için en ön planda yer alır. Bu fabrika ve işletmeler Düzce halkına ekmek veriyorsa yanındaysa bunların yanında olmak lazım elinden tutmak lazım. 15 bin kişilik istihdam sözümüz vardı bunu Çilimli Organize Sanayi Bölgesi’nde gerçekleştirmemiz lazım.”

“Hizmet yapa yapa seçim kaybettik”
31 Mart Yerel Seçimleri’nde kaybettikleri 5 belediyeyi kendi eksikliklerine bağlayan Keskin şöyle konuştu: “İletişim eksikliği teşkilat ile halkın arasındaki kopuş adaylar yerel seçimlerdeki  belediye başkanlarının performansı 2009 da yerel seçimlerde de kaybettik ve her şeyi yaptık da kaybettik. İktidarın gücünü yansıttık bir sürü hizmetler yaptık kar elde ede ede kaybedersiniz ya biz de hizmet yapa yapa seçim kaybettik.  Demek ki burada seçmen farklı bir yöne bakıyor gönlüne dokunamamışız insanlar tarafından ulaşılmaz olmamamız lazım insanlar bakış ve değerlendirmelerini iyi yapmamız lazım. Kalp kırarsan insanları anlamazsan uğramazsan hangi partiden nerden ne şekilde olursan girersen gir kaybedersin.2023 tarihine kadar seçimsiz bir süreç var bu süre zarfında en iyi şekilde çalışıp hizmet ederek halkımıza hakkettiği hizmeti ve değeri sunmamız lazım.”

“Heyecanını kaybetmiş, yorulmuş arkadaşlara teşekkür ederek yolumuzu ayırırız”
“Düzce’deki bürokrasiden memnun musunuz?”s orusunu ise Keskin şöyle yanıtladı: “Bazı bakanlıklar hem birleştirildi hem yönetim sistemi  değiştirildi. Seçimlerden hemen sonra birimlerle görüşmeye başladım halka hizmet noktasında bütün kurumlardan Allah razı olsun burada biz bir ekibiz koordineli bir şekilde çalışmaya ve görüşmeye devam ediyoruz. Bizim hızımızı  kesecek destek değil de köstek olacak nitelikteki yönetici her kim olursa olsun değişikliğe gidilmektedir makam mevki hiç önemli değil bizi için.görevi iyi yapan kim varsa her zaman arkasındayız destekçisiyiz heyecanını kaybetmiş yorulmuş arkadaşlarla da teşekkür ederiz yolumuzu ayırırız.”