Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, 2017 yılı için bir mesaj yayınladı.

Tarihin en sıkıntılı süreçlerinden birinin yaşandığını ifade eden Özlü, Sayın Cumhurbaşkanımızın son birkaç yıldır yeni bir İstiklal Harbi’nin sürdürüldüğünü söyledi.

2016 yılı, bu açıdan birçok zorlu hadiseye sahne olduğunu ifade eden Özlü mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Bu yılın hafızalarımızda çok farklı bir yer tutması için, sanırım sadece 15 Temmuz gecesi gerçekleşen alçak darbe girişimi dahi yeterli olacaktır. 2016’nın en önemli aktörü olan Yüce Milletimiz; içerde ve dışarda, ülkemizi bölmeye çalışan tüm şer odaklarına karşı, "Tek vatan, Tek Devlet, Tek Bayrak ve Tek Millet" düsturunu tüm dünyaya gür bir sedayla haykırdı. Geçmişten gelen kahramanlık destanlarına yenilerini ekledi.

 Böyle zor bir yılı geride bırakırken, her şeye rağmen,  yeni ümitlerle 2017’ye giriyoruz. 2016’da, ülkemiz için bazı kırılma noktaları kurgulandı, tezgahlandı. Ancak milletimiz, feraseti ve kahramanlığıyla, o planları bozdu. Yaşanan her kritik hadise, bir kırılma noktasına dönüşmedi; tam aksine, bir dönüm noktasına dönüştü. Ülkemiz, başta 15 Temmuz olmak üzere, 2016’da yaşanan tüm acı hadiselerden daha da güçlenerek çıktı.

 2017 yılı, Ülkemiz için son derece önemli bir kavşak olacaktır. Terörle mücadelemizde somut neticeler aldığımız bir yıl olacaktır. 2016’da hayata geçirdiğimiz reformların, özellikle ekonomik alanda meyvelerini toplayacağımız bir yıl olacaktır. Türkiye ekonomisi ve özellikle sanayi sektörümüz, yeni ve nitelikli yatırımlarla, istikrarlı bir şekilde büyüyecek, istihdam üretmeyi sürdürecektir. Özellikle anayasa değişikliğinin hayata geçmesi ve Türkiye’nin çok daha güçlü bir yönetim sistemine kavuşması, ülkemize büyük bir güç ve ivme kazandıracaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle, 2017 yılının ülkemize ve vatandaşlarımıza hayırlar getirmesini temenni ediyor, tüm milletimizin yeni yılını tebrik ediyorum.”