YSK’nın resmi sonuçları açıklamasının ve Meclis’teki yemin töreninin hemen ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın hükümeti kurma görevini Davutoğlu’na vermesi, Davutoğlu’nun da bir gün içinde hemen hükümeti kurması bekleniyor. Davutoğlu’nun hükümette yer alacak isimleri belirlerken Erdoğan ile de değerlendirme yapması bekleniyor. Yanıtı merakla beklenen soruların başında ekonomin patronunun kim olacağı geliyor.

            “ÖZLÜ” İLK SINAVINI NATO'DA VERDİ

Uzun zamandır Savunma Sanayi Müsteşar Yardımcısı olarak bir çok projede imzası olan Dr. Faruk Özlü'nün 7 Haziran seçimlerinin hemen ardından Ak Parti Genel Merkezi tarafından NATO Parlamenterler Asamblesi toplantısına gönderilmesi ve  yapılan toplantıda Savunma ve Güvenlik Komitesi Başkan Yardımcısı seçilmiş olması “ Milli Savunma Bakanı olacak ilk isimler” arasında adının ön plana çıkmasını sağladı.

Ak Parti Genel Merkezde ağırlığı olan Düzce Milletvekili Fevai Arslan'da GÜNLÜK Programı'nda Erol Tayhan'ın konuyla ilgili bir sorusu üzerine Özlü'nün Savunma Sanayiindeki ağırılğını da  vurgulayarak “bakan olmaya en yakın isim” diye adlandırdı:

            MİLLİYET, KEŞİR'DEN SÖZ ETTİ

Öte yandan yaygın medyada da bakan olabilecek isimler de konuşulup yazılmaya  başlandı. Milliyet Gazetesi’nden Kıvanç El, haberine göre uzun dönem Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı dışında kadın bakanın yer almadığı Ak Parti kabinesinde bu kez ikinci bir kadın bakana yer verilebileceği belirtildi. Kadın bakanın başörtülü olabileceğinin de konuşulması dikkatleri yeniden Düzce Milletvekili Ayşe Keşir isminin kulislerde konuşulduğu şeklinde yazıldı.

HABER;E.TAYHAN