Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Zeytin Dalı Harekatı'nda, Afrin'in Şeyh Horoz bölgesinde PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütleri mensuplarınca gerçekleştirilen hain saldırıda şehit olan Tankçı Sözleşmeli Er Nurullah Seçen'in, memleketi Konya'nın Ereğli ilçesinde öğle namazına müteakip düzenlenen cenaze törenine katıldı.

Cenaze öncesinde şehidin anne ve babasının yanına gelen Özlü, şehidimizin ailesine başsağlığı dileklerinde bulunarak onları teselli etti.
Şehit babasının “Oğlumun bize vasiyeti; şehit olursam sakın ağlamayın derdi. Vasiyetini tutuyorum. Dimdik ayaktayım, ağlamayacağım. Vatan sağ olsun" sözleri üzerine Bakan Özlü, “Ne mutlu size ki böyle bir evlada sahipsiniz. Biz de böyle bir milletin evladı olduğumuz için gururluyuz. Merak etmeyin devletimiz hiçbir şehidimizin kanını yerde bırakmadı, bırakmaz. Devletimize ve milletimize yönelik hiçbir tehdit ve saldırıyı karşılıksız bırakmayacağız” dedi.

Babaevine getirilerek "helallik" istenen şehidin naaşı daha sonra silah arkadaşlarının omzunda Ulu Cami'ye getirildi. Şehidin yakınları, tabutu başında uzun süre gözyaşı döktü. Oğlunun kamuflaj ve beresini giyen baba Sedat Seçen, şehidin tabutunun başındaki fotoğrafına sarılıp öptü.



Aynı saldırıda yaralanan şehit Seçen'in komutanı Uzman Çavuş Sedat Kurtoğlu ile dört arkadaşı da silah arkadaşlarına son görevlerini yerine getirmek üzere Ulu Cami’ye geldi.



Öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından şehit Seçen’in tabutu on binlerin eşliğinde Meydanbaşı Mezarlığı Şehitliği'nde toprağa verildi.



Tören sonunda Bakan Özlü, Türk Bayrağını öperek şehidin babası Sedat Seçen’e teslim etti.

Haber: Ö. YILMAZ