2006 yılında Gölyaka Bağlantı Yolu'nun yapımı sırasında karayolları tarafından DSİ kanalının hemen yanında inşa edilen alt geçit Islahiye Köyü'ne hizmetten çok sorun getirdi. Köyün girişinde bulunan alt geçitin her yağışlı havada su ile dolması sonucu kapanması özellikle öğrenciler ve yaşlıları mağdur ederken karşıya geçiş için 3 kilometre uzaklıkta bulunan Çilimli Sapağı'na kadar yürünmek zorunda kalınıyor. Köyde yaşayan bir vatandaşın haber merkezimize gönderdiği fotoğraflarla bu duruma isyan etmesi üzerine görüştüğümüz Köy Muhtarı Muhammet Akbulut, 10 yıldır hatalı olan alt geçitin düzeltilmesi için mücadele vermesine karşılık sonuç alamamaktan dert yanmıştı.

 

Kesin çözüm: Derenin ıslah edilmesi

 

Islahiye Köyü'nde yaşanan bu sorunun kendisine ulaşması üzerine harekete geçen Düzce Milletvekili Faruk Özlü, hem Özel İdare'den hem de karayollarından konuya ilişkin bilgi istedi. Ancak kurumlardan alınan cevap kadar bu sorunun 10 yıl gibi uzun bir süredir devam etmesi de Milletvekili Özlü'nün canını sıktı. Soruna ilişkin görüştüğümüz Milletvekili Özlü, köyde yaşanan bir sıkıntı olması nedeniyle ilk olarak İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Muharrem Tozan ile görüştüğünü belirterek, "Ancak kendisinden sorunun karayolları ile ilgili olduğunu öğrendim. Bunun üzerine hemen Karayolları 4. Bölge Müdürü Mustafa Karademir ile irtibata geçtim. Kendisi bana köye bir ekip göndererek inceleme yapılacağını söyledi ve bir gün sonra da inceleme sonucunda şu bilgilendirmede bulundu: "Sayın Vekilim Islahiye Köyü ile ilgili konuyu inceledik. Konu Gölyaka Otoyolu bağlantısında alt geçitle geçilen köy yolunun kenarında bulunan yan derenin yağışlar nedeniyle taşması sonucu yaşanyor. Buna bağlı olarak alt geçit su altında kalıyor. DSİ'ye haber verildi, müdahale yapıldı. Kesin çözüm olarak derenin ıslah edilmesi gerekmektedir. Yetkililer ile görüşme yapmaya çalışacağım." dedi.

 

Kaynaşlı-Gümüşova arasına bakım

Geçtiğimiz günlerde karayolları heyeti ile yapılan toplantıda alınan bir kararı da paylaşan Özlü, "Karayolları yetkilileri, D-100 Karayolu Kaynaşlı-Gümüşova arasındaki yol için bakım-onarım ihalesi yapılacağı bilgisini verdi. İlerleyen günlerde yapılacak olan bu ihale, D-100 dışındaki kalan lokal bazlı sorunların giderilmesini de kapsayacak." diye konuştu.

 

'Benim sorumluluğumda değil' yaklaşımı doğru değil

Alt geçitteki sıkıntının çözümünü yakından takip edeceğini söylerken başka bir konuya parmak basan Düzce Milletvekili Faruk Özlü, "Islahiye Köyü'ndeki bu sorunun 10 yıldır devam etmesi çok can sıkıcı bir durum. Alt geçiti karayolları yapmış olabilir ancak bir sorun başgöstermiş ve uzun süredir çözülmüyor. O zaman devreye Özel İdare girmelidir. 'Benim sorumluluğumda değil' yaklaşımı doğru değil. Özel İdare kime bağlıdır, valiye... Vali de tüm ilden sorumludur. İl Genel Meclisi üyelerine bilgi verilir, konu gündeme getirilir ve 'Ben değil, o yapacak' kavgasına girilmeden bu sorun çözülür. Özel İdare'nin elinde kaynak var. Kaynakları kullanmak da meclisin elinde." şeklinde konuştu.

 

Bu sorunlar bizim itibarımızı da zedeliyor

 

O tip sorunların kendilerine ulaşmadan çözülmesi gerektiğini vurgulayan Özlü, "Bu sorunlar bizim itibarımızı da zedeliyor. Çözülmeyen sorunlar üzerinden vatandaş faturayı bize kesiyor. Ancak bunlarla ilgilenmesi gereken kurumlar bize aksettirilmeden konuya neşter olsa hiçbir sorun yaşanmayacak. Genel sekreterin, özel idarenin işini de biz yapacak değiliz! Bizim milletvekili olarak Kuzey Batı Çevre Yolu, Akçakoca'ya yat limanı gibi büyük projelere kafa yormamız gerekirken ilin kendi içerisinde halledebileceği konular yüzünden yıpratılmamız çok yanlış!" diyerek serzenişte bulundu.

HABER;C.ÜSTÜNER