Sağlık Danışmanı Tuncer ortaya çıkardı
Düzce’de yıllardır kayıt altında olmayan yani sağlıklı mı değil mi bilinmeyen hayvanların kesilmesine göz yumulduğu ortaya çıktı. Bu skandal niteliğindeki gerçeği ise Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü’nün danışmanından biri olan Düzce Üniversitesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Anabilim Dalı Başkanı Dr. Cengiz Tuncer gözler önüne serdi.
Et kombinasına ani baskın!
Henüz birkaç gün önce Özlü’nün danışmanlık görevine getirilen Tuncer, sorumluluğu olan sağlık alanındaki hizmetleri hızla mercek altına aldı. Bunlardan biri de her gün yüzlerce büyük ve küçükbaş hayvanın kesildiği Mergiç Esenköy mevkiinde bulunan Düzce Belediyesi'ne ait et kombinası oldu.
Kesilen hayvanlar küpesiz!

Bugün kimseye haber vermeden incelemelerde bulunmak üzere kombinaya eski adıyla mezbahaneye giden Tuncer, kesilen hayvanların küpesiz olduğunu fark etti.
Küpenin amacı sağlık yönünden kontrol!
En önemli amacın hayvanları sayı ve sağlık yönünden kontrol altına almak olan hayvanların küpelenmesi uygulamasının yapılmadığı takdirde cezai müeyyidesi olduğu bilinirken, aynı şekilde bu hayvanların nakli ve kesimi de yasak.
Veteriner yok: Hayvan hasta mı, sağlıklı mı belli değil
Sağlık açısından büyük önem teşkil eden küpelenme uygulamasının et kombinasında göz ardı edildiğini gören Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü’nün sağlık danışmanı Dr. Cengiz Tuncer, diğer bir şoku ise hayvanlar kesilirken hazır bulunması gereken veterinerin kombinada sürekli durmadığını öğrenmesi ile yaşadı. Sağlık açısından kontrolden geçmeyen yüzlerce hayvanın kombinada kesilmesine nasıl izin verildiği bilinmezken, küpesiz hayvanların yıllardır kesiminin gerçekleştirildiği öğrenildi.
Sorumlular hakkında tutanak tutturdu
Bu büyük ihmal ve sorumsuzluğun cezasız kalmaması için hemen sorumlular hakkında tutanak tutturan  Tuncer, ayrıca veterinersiz ve küpesiz hayvan kesilmesini de yasakladı.
Danışmanlar Düzce’ye hizmete başladı
Öte yandan Tuncer’in et kombinasındaki küpe skandalını ortaya çıkarması, maaş ya da ücret almayan başkanın danışmanlarının görev bilincini kanıtladı. Ayrıca Özlü’nün alanında uzman ve Düzce’ye hizmet edecek isimleri seçtiğini de gösterdi.
HABER: C.ÜSTÜNER