AK Parti Düzce Milletvekili Dr. Faruk Özlü TGRT Haber’de açıklamalarda bulundu. Özlü, Ankara’da 28 kişinin hayatını kaybettiği 61 kişinin de yaralandığı hain terör saldırısı ve Milli Savunma Sanayinin geldiği nokta ve yatırımları hakkında açıklamalar yaptı.

"Suriye'de 
 siyasi istikrar sağlanmadan terör hadisesi ile baş etmek çok mümkün değildir"

Teröre ilişkin düşüncelerini ifade ederek sözlerine başlayan Düzce Milletvekili Özlü,  “Uluslararası teşkilatlar var. Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi, NATO, AGİT gibi teşkilatlar ne iş yapar bunlara bakmak gerekir. Terör lokal değil uluslararası bir sorundur. Terör üreten belirli merkezler var. Suriye’de siyasi istikrar, stabil bir yönetim sağlanmadan terör hadisesi ile baş etmek çok mümkün değildir. Sivrisinek üreten bataklık gibi bu terör merkezlerini kurutmadan terör olaylarının son bulması biraz zor olacaktır.” İfadelerini kullandı.

“Türkiye askeri güç kullanmaktan imtina etmez”

Türkiye’nin PYD’ye kesin bir darbe vurmak amacıyla bir kara harekatının günde gelip gelmeyeceğiyle ilgili kendisine yöneltilen bir soruyu cevaplandıran Özlü, “Türkiye’nin geçmişte ulusal çıkarlarının tehlikeye girdiği dönemlerde askeri güç kullanmakta imtina etmediğini biliyoruz. Önceliğimiz diplomatik çözümlerdir. Diplomatik yollarla problemlerin çözülmesini arzu ediyoruz. Barışı koruma faaliyetlerinde diplomatik yöntemlerden sonuç alınamaması durumunda askeri güç kullanılmasından imtina etmeyeceğimizin bilinmesi gerekir.” diye konuştu.

“Söylem değil, eylem bekliyoruz”

Türkiye’nin kara harekatına yönelik bir girişimi olursa uluslararası camianın tavrıyla ilgili düşüncelerini paylaşarak açıklamalarını sürdüren Özlü, “Dün Ankara’da yaşadığımız üzücü terör hadisesinden sonra kınama mesajları yayınlanıyor ama kınamanın ötesinde söylem değil, eylem bekliyoruz.” Dedi.

Özlü, Obama’yı eleştirdi: “ABD’den etkin bir tavır göremiyoruz”

Özlü, ABD’nin YPG’ye destek vermesini ABD Başkanı Obama’yı eleştirerek aktardı. “ABD Başkanı Sayın Obama’ya geçmişte biliyorsunuz, Nobel Barış Ödülü verilmişti. Geçen süreye bakıldığında kendisine verilen Nobel Barış Ödülüyle aynı doğrultuda mütenasip bir liderlik sergileyemediğini söylemek istiyorum. Suriye’de 5 yıldır hadiseler devam ediyor.7 milyon insan topraklarını terk etti. 400 binden fazla can kaybı var. Dünyada bir numaralı askeri güç olan ABD’den etkin bir tavır göremiyoruz. YPG gibi bir terör örgütüne destek vermek doğrusunu söylemek gerekirse stratejik ortaklığa çok uygun değil.”

“ABD'nin YPG’nin bir terör örgütü olduğunu kabullenmesini bekliyoruz

Türkiye’nin Batılı müttefiklerinin bir gerçeği görmelerini arzu ettiklerini kaydeden özlü konuyla ilgili olarak “YPG’nin bir terör örgütü olduğunu kabullenmesini bekliyoruz. Ben bu durumu kısa vadede olmasa da önümüzdeki dönemde görecekleri kanaatindeyim. Kendi menfaatlerimizi korumak durumundayız. Ulusal güvenliğimizin tehlikeye girdiği durumlarda Türkiye askeri güç kullanmaktan imtina etmeyecektir.” şeklinde konuştu.

"HDP beni şaşırtmadı"

Mecliste grubu bulunan partilerin HDP dışında ortak bir bildiriyi imzalamasına değinen Özlü, HDP’nin yaptığı açıklamalarda terör örgütünü himaye eden konuşmalar yaptıklarını vurguladı. Özlü, HDP’nin tavrını beklediği için yadırgamadığını aktardı.

Özlü son olarak Milli Savunma Sanayinde çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

Haber:Y.SEVER