Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü’nün Düzce Valiliğinde yapacağı toplantı ertelendi.

Hecinler Bölgesinde yaşanan çöp sorununun masaya yatırılması hedefiyle Düzce Valiliğinde bugün saat 18.00’da yapacağı koordinasyon toplantısı Özlü’nün İstanbul’daki programının uzaması nedeniyle 26 Aralık Pazartesi günü Ankara’da yapılmak üzere ertelendi.

Vali Bakana Bilgi Verecek
Ankara’da yapılacak olan toplantıda Hecinler’deki çöp sorununun kökten çözülmesi için önemli kararların alınması bekleniyor. Düzce Valisi Zülkif Dağlı’nın İzmit’te artık ve atıkların toplanması, değerlendirmesi ve imha edilmesi alanlarında hizmet veren İZAYDAŞ’ı (İzmit Atık ve Artıkları Arıtma Yakma ve Değerlendirme A. Ş.) ve yine aynı alanda faaliyet gösteren Sakarya Pamukova’daki tesiste yaptığı inceleme ziyaretlerinde edindiği bilgileri Bakan Özlü’ye sunması bekleniyor. Özlü’nün Ankara’da düzenlenecek toplantıda Dağlı’nın vereceği sonuçlar doğrultusunda çöp konusunda atılacak adımları açıklayabileceği düşünülüyor.

Vatandaş Her Şeyi Bakandan Bekliyor
Öte yandan Özlü’nün sorunları çözümü için yaptığı girişimler vatandaşların dikkatinden kaçmıyor. Düzce Valiliğinde yapılacak toplantıyı basından takip eden vatandaşlar, sorunlarının çözülebileceği umuduyla haberlere yorum yaparak beklentisini dile getirmeyi ihmal etmiyor.  Vatandaşlar, bozuk yollar, kent estetiği, hava kirliliği, pazaryeri, fındık ve imar konularıyla ilgili taleplerini Özlü’ye ulaşır düşüncesiyle dile getiriyor.