Düzce’de artan uyuşturucu kullanımına çözüm arayışları sürerken, Öncü TV’deki Manşet programında Düzce Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Müdürü Serhat Cora, Düzce’de acil olarak rehabilitasyon merkezi kurulması gerektiğine dikkat çekmişti.

 

Ancak bu öneri Düzce’de yeni değil. Daha öncede Kent Konseyinde gündeme gelen konuda iş adamları Düzce’de böyle bir merkezin kurulmasında ön ayak olacaklarını açıklamıştı. O dönem Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı olan Nusret Özsoy, haberimizin ardından konuyu hatırlattı.

 

O DÖNEM BİZ ZATEN AÇIKLAMIŞTIK

 

Özsoy, “2010 veya 2011 yılıydı. Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı olarak Kent Konseyi’nde sanayi grubu olarak yer alıyorduk. Sağlıkla veya sosyal hizmetlerle ilgili bir konuda Sosyal Hizmetler Müdürü uyuşturucuyla mücadele rehabilitasyon merkezi açılması gerektiğini söylemişti. Ticaret Odası’nda ve dışardaki arkadaşlarımızla beraber bunun çok ciddi bir sorun olduğunu rehabilitasyon merkezinin yapılması gerektiğini o dönem biz zaten açıklamıştık. Orada söz alıp konuştuğumda belediyenin atıl yerlerinden birini rehabilitasyon merkezi yapılmasını için göstermiştim. Sosyal Hizmetler Müdürü 600 metrekare alan üzerine iki katlı olmak üzere inşa edilecek bir yerin ihtiyacı karşılayacağını söylemişti. Bende çevredeki arkadaşlarımızla bunun Düzce’ye faydalı olacağını bizim bunu yapabileceğimizi söylemiştik. Müdür Bey o dönem böyle bir şey yapılırsa teşrifatını kendisinin de yapabileceğini de ifade etmişti.”dedi.

SÖZÜMÜZÜN ARKASINDAYIZ


Bu konunun o dönem üzerine gidilmediğini dile getiren Özsoy, iş adamları olarak sözlerinin arkasında durduklarını ve yeni bir girişim olması halinde işi yüklenicisi olacaklarını belirtti.

Özsoy, “O gün peşinden gidilmedi. Düzce biliyorsunuz Türkiye’de uyuşturucuyu en fazla kullanan yerler arasında. Düzce’deki bu duruma engel olmayan vatandaşların bir suçu varsa, biz ileri gelenlerin iki suçu vardır. Böyle bir projeye Düzce’deki iş adamlarının da çok ciddi destek sağlayacağını düşünüyorum. Böyle bir girişim olursa bir yüklenici oluruz. Emniyet birimleriyle istişare yapılır. Biz böyle bir işi yaparız, sözümüzün arkasındayız. Bu konu Düzce’nin en önemli meselelerindendir. Bunlar üzücü olaylardır. Önüne geçmek için gerekeni yaparız.”dedi.

 

Haber; S.KAŞKIR