24 Ticaret ve Sanayi Odası meclis üyesi arasında yapılan seçimlerin ardından 13 oyla TSO Meclis Başkanlığı görevine getirilen Nusret Özsoy, çalışmalarına da ara vermeden başladı.

İlerleyen günlerde bazı projeleri hayata geçireceklerini söyleyen Özsoy, “Şuanda bir takım çalışmalarımız var. Yetkilerimizin ne olduğu üzerinde çalışıyoruz. İlk çalışmamız birlik ve beraberliği sağlamak olacaktır. Bir iki projemiz var. Hazır olduğunda kamuoyuna projelerimizi sunacağız. Bunlardan biri meclis toplantılarını ilçelerde yapmayı düşünüyoruz. Bu yapacağımız ilk değişiklik olacak. İlçelerde yapacağımızı meclis toplantılarını oradaki esnafa ticaret odasının işlevini göstermek ve oradaki sıkıntıları yerinde dinlemek için yapacağız. Çok yeniyiz. Ama ilk etapta yapacağımız şey 24 meclis üyesi arkadaşımız ile tüm kararları oy çokluğu ile değil oy birliği ile almak olacak.” ifadelerini kullandı.

“Krizde biraz motivasyon gerekli.”

İşadamı olarak yaşanan ekonomik krizle ilgili düşüncelerini de anlatan Özsoy,

“Ekonomik kriz inşaat sektörünü çok etkiledi. Bunu çok uzun süreceğini düşünmüyorum. Hükümetin IMF ile görüşmeleri sürüyor, bunların olumlu sonuçlar getireceğini düşünüyorum. Krizde biraz motivasyon gerekli. Yaşanan krizin önemli unsurlarından biri bu işten rant sağlamaya çalışan kişilerin olması. Bunların hepsi giderilecektir. Kriz olsa da olmasa da bu dönemlerde bir durgunluk olduğu kesin. Dört ve beşinci aylardan sonra bir canlanmanın olacağını düşünüyorum.” şeklinde konuştu.