Dünya Çiftçiler günü dolayısı ile Düzce Ziraat Odası tarafından düzenlenen 2. Düzce Tarım Fuarı bugün Valilik binasının yanında açıldı. Açılıştan önce Düzce Belediyesi önünden Mehter takımı eşliğinde yürüyüş gerçekleştirildi. Yürüyüşe Belediye Başkanı İsmail Bayram, Ziraat Odası Başkanı Ramazan Öztürk, siyasi partilerin temsilcileri, milletvekili adayları, bazı ilçe belediye başkanları ve çiftçiler katıldı.

Yürüyüşün ardından fuar alanına gelindi ve konuşmalara geçildi. Açılış sırasında yağmurun yağması fuarın sönük geçmesine ne den oldu. Ziraat Odası Başkanı Ramazan Öztürk, fuarın amacının yeni projeleri tanıtmak için böyle bir fuarı tertip ettiklerini ifade etti. Öztürk ayrıca Vali Şahin’in bir sözünü gündeme getirerek, şu ifadeleri kaydetti. 

“Sayın Valimizin bir sözünü gündeme getirmek istiyorum. Şehir içinde fuar olmaz, fuar alanı şehir dışında olur. Bu iş için şehir içinin uygun olmadığı ifade ediyorlar. Biz de belediye başkanımıza ve Valimize şehir dışında alt yapısı hazırlanmış fuar alanına Düzce’nin ihtiyacı olduğunu hatırlatıp gerekli çalışmaların yapılmasını istiyoruz.”

Konuşmasında Belediye Başkanı Bayram’dan bir müze talebi de olan Öztürk sözlerini şöyle sürdürdü.

“Belediye Başkanımızdan geçmişte kullandığımız tarım aletlerinin sergilenmesi için acele Tarım Müzesi kurulabilecek bir kapalı mekâna ihtiyacımız olduğunu hatırlatıyoruz.”

Öztürk’ün bu taleplerini dineldikten sonra konuşan Belediye Başkanı İsmail Bayram, dile gelen çalışmaların yapılması için alt yapı hazırladıklarını ve bu gibi çalışmaların fuarların önemli olduğunu vurguladı.

Son olarak konuşan Vali Vasip Şahin, Ramazan Öztürk’ün sözüne hitaben sözünü unutmadığını ve şuanda bu fuarın derme çatma, amatör bir şekilde açıldığını ifade etti.

Konuşmaların ardından Vali Vasip Şahin, Belediye Başkanı İsmail Bayram, Ziraat Odası Başkanı Ramazan Öztürk tarafından fuarın açılışı yapıldı. Açılışın ardından kurulan standalar gezilerek ürünler tanıtıldı. 

Haber; R. BAL