Geçtiğimiz hafta istifa eden MHP Basın yayından Sorumlu Başkan yardımcısı Oğuz Özyiğit, Milliyetçi Hareket Partisi Düzce İl Başkanlığı Yönetiminden istifa etmesinden sonra gelişen olaylar ve yapılan yorumlara ilişkin yazılı bir açıklama yaparak iddialara cevap verdi. Özyiğit’in açıklaması şöyle: 

İstifa gerekçem, açık ve net bir şekilde " İşlerimin yoğunluğu sebebiyle seçim çalışmalarında aktif olarak görev alamayacağımdan dolayı partime zarar vermemek adına böyle bir karar almak zorunda kaldım" olmasına rağmen, bu gerekçem kamuoyunda farklı bir şekilde yorumlanmış ve yaşam şeklimin bir parçası olan davama zarar verir niteliğe ulaşmıştır.”

Sayın Abdullah Danışmaz ve Sayın Onur Özen'in yönetim kurullarında görev yapmış ve bana  verilen görevi elimden geldiği kadar en iyi bir şekilde yerine getirmeye çalışmış bulunmaktayım. Gerek Basın mensubu arkadaşlardan, gerekse dava arkadaşlarımdan gelen olumlu tepkiler görevimi başarıyla ifa ettiğimi göstermektedir.

AİLE İÇİNDE TARTIŞMA OLUR

Elbetteki aile içerisinde zaman zaman tartışmalar olmuştur. Ancak hiç bir tartışma beni partimden uzaklaştıracak nitelikte olmamış ve olmayacaktır. Bu anlamda, istifa gerekçem İl Başkanımız Sayın Onur Özen ile yaşanan bir tartışma sonucunda ya da adaylara olan tepki neticesinde ortaya çıkmamıştır.

Birbirinden değerli on tane milletvekili aday adayı arasından, genel merkezimiz üç aday arasında karar kılmış ve bizlere düşen bu kararın arkasında durup, Milliyetçi Hareket Partisinin 7 Haziran seçimlerinde başarılı bir şekilde bu sınavdan çıkmasını sağlamaktan başka bir şey değildir.

DANIŞMAZ DÜZCE’Yİ MECLİSTE EN İYİ TEMSİL EDECEK

Sayın Abdullah Danışmaz, hem on iki yıllık il ve ilçe başkanlığı tecrübesiyle, hem de kararlı kişiliğiyle bu davanın ve Düzce'nin mecliste en iyi temsilcisi olacaktır. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Tüm partilerin adaylarını şöyle bir süzgeçten geçirdiğinizde, tecrübesi ve Milliyetçi Hareket Partisine katmış olduğu değerler neticesinde hepsinden önde ve daha kaliteli olduğu aşikardır.

İkinci sıra Adayımız Sayın Doktor Suat Konuk, ılımlı kişiliği ve başarılı öz geçmişiyle, Düzce Halkının gönlüne taht kurmuş başarılı bir doktor ve dava adamıdır.

Üçüncü sırada ise bayanların sesi olacak, mesleği itibariyle Düzce'nin çarpık yapılaşmasına dur diyebilecek Sayın Demet Günday hanım bulunmaktadır.

GÖNLÜMÜZ HER ÜÇ ADAYIMIZI DA MECLİSTE GÖRMEKTİR

Milliyetçi Hareket Partisi' nin hiç bir adayı, hiç bir milletvekili, kendisini Hazret ilan etmez. Hiç bir adayı,hiç bir milletvekili kendi liderine Allah'ın tüm vasıflarına sahip diyerek, liderini Allah'ın vasıflarına eşit kılarak şirke düşmez. Kırık yedi yıllık tarihimizden böyle kişiler çıkmamış, çıkmayacaktır.

Milliyetçi Hareket Partisinin adaylarını, diğer parti adaylarıyla kıyaslamak, aynı kefeye koymak mümkün değildir. Bu kıyaslamayı yapanlar ancak akıl tutulmasıyla sorgulanabilir.

Görevde bulundukları süre içerisinde Düzce için ya da ülkemiz için Meclise her hangi bir öneri sunmayan, görevlerinin sadece mecliste parmak kaldırmaktan ibaret olduğunu düşünen kişilerin milletin vekili olamayacağını Düzce Halkı çok iyi bilmekte ve artık mecliste görmek istememektedir.Başbakan Yardımcısı Sayın Bülent Arınç'ın da vurguladığı gibi, "Topraklarımızı Parsel Parsel" satanlardan 8 Haziran'dan sonra hesap sorulacaktır.

Tüm bu açıklamalar eşiğinde, istifa gerekçeme adayları beğenmedi istifa etti diyerek bazı arkadaşlar tarafından yorum katılması beni derinden yaralamış ve üzmüştür. Bazı yorumların "ben ülkücüyüm ama şu şahıs olduğu için oy vermeyeceğim" diye kişisel husumetlerini davanın önüne geçirenler tarafından yapılması, bizleri üzmekle birlikte, bu söylemlerin yapılması, 7 Haziran'da Milliyetçi Hareket Partisinin iktidara gelmesini engellemeyecektir.

GEREKİRSE BU DAVANIN ÇAYCISI OLURUZ

Eski bir AKP li İl Başkanının sözde söylediği gibi değil, özde ve kalben söylüyoruz. Gerekirse bu davanın çaycısı oluruz.
İl yönetiminde aktif olarak görev almasam dahi, yaşam tarzım olan partimin ve davamın başarılı olması için kendimce elimden gelen her şeyi yapacağımı kamuoyunun ve değerli basınımızın bilmesini isterim.

Haber;S.KAŞKIR