Geçtiğimiz sene yaşanan balık ölümlerinin ardından gündeme gelen ve İSKİ'nin talebi üzerine arıtma tesisini geliştirme amacıyla, kolları sıvayan Pakmaya, tamamlanan yeni arıtma tesisini basın mensuplarına tanıttı. Basın Mensuplarına Fabrika Müdürü Naci Söğüt rehberlik etti.

Söğüt, arıtmada kullanılan Evaporasyon yani buharlaştırma yöntemi hakkında basın mensuplarına bilgi verdi. Arıtma yapmak amacıyla Pakmaya olarak fabrikayı kurdukları günden itibaren ciddi yatırımlar yaptıklarını ifade eden Düzce Cumayeri Fabrika Müdürü Naci Söğüt, fabrika hakkında bilgilerde verdi.

Melen Suyu'nun fabrikadan çıkan atıklar nedeniyle daha çok kirlendiğine yönelik çıkan haberleride değerlendiren Naci Söğüt, yapılan araştırmalardan örnekler göstererek Melen Suyu'nun kirlenmesinde ve balık ölümleriyle ilgili olayların yaşanmasında fabrikadan çıkan atıkların etkili olmadığını belirtti. Söğüt ayrıca Pakmaya olarak çevrenin kirlenmemesine ellerinden gelen özeni gösterdiklerini de sözlerine ekledi.

Yeni yapılan arıtma tesisi hakkında yapılan basın toplantısının ardından fabrika yönetimi basın mensuplarına fabrikayı gezdirerek fabrikanın işleyişi hakkında bilgi verdi.