“Düzce'de Tarımsal Desteklemeler ve Uygulamaları” konulu panel yapıldı.
Vali yardımcısı Ramazan Şahin, Tarım İl Müdürü Ayhan Ünal, ilçe tarım müdürleri, Zıraat Bankası üst düzey yetkilileri, sivil toplum uruluş başkan ve temsilcileri ile yüzlerce çiftcinin katıldığı panel Gençlik Merkezi'nde gerçekleşti.
Panelin açılışında konuşan Vali yardımcısı Ramazan Şahin kalkınmanın temeli tarımdır diyerek Düzce'nin 1. sınıf tarım arazisi olan illerden biri olduğunu söyledi. Son yıllarda Dünya ülkelerinde tarım ve hayvancılık öneminin arttığını belirten Şahin “Dünyanın dört bir yanından büyük tüccarlar ve marketler kaliteli ve ucuz ürün bulmak için ülke ülke araştırıyorlar ve ondan sonra satın alıyorlar. Dünya nufusu artıkça tüketimde artmakta. Dolayısıyla yeni üretim alanlarına ihtiyaç var. Türkiye'de tarım ve hayvancılık destekleniyor. Et fiatlarındaki artış nedeniyle tarım ve hayvancılıkta büyük canlanma var. Yeni tesisler kuruluyor ve kaliteli ürün üretimi sağlanıyor ancak bu yetmiyor. Bizim çiftcimizde daha kaliteli ve fazla üretmeli. Üretecek olanada destekleme kredileri veriliyor” dedi.
İl Tarım Müdürü Ayhan Ünal yaptığı konuşmada “Yaptığımız çalışmalarda ve araştırmalarda tarım desteklemelerinden çiftcilerimizin yeterince yararlanmadığını tesbit ettik ve bu nedenle panel düzenledik. Biz bu yıl 60 milyon 200 bin lira civarında destekleme ödemesi yapıyoruz. Amacımız bu rakkamın dahada yukarılara çıkmasıdır” dedi.
Konuşmaların ardından oturum başkanlığını Tarım Müdürü Ayhan Ünal'ın yaptığı ve panelist olarak katılan, Recep Yavuz “Havza bazlı destekleme modeli ve Düzce tarımsal desteklemeler” konusunda, Aydın Aygan “Tarımda sübvansiyonla krediler ve Düzce uygulamaları”, Abdullah Keskin “Kırsal kalkınma yatırımları, makine ekipman desteklemeleri ve Düzce uygulamaları” konularında katılımcılara geniş bilgiler verdiler.