Düzce Valiliği ve İl Tarım Müdürlüğü tarafından düzenlenen yeni fındık stratejisi ve uygulama esasları konularında katılımcılara bilgiler verildi.
Panelin açılışında yapılan protokol konuşmalarından sonra ilgili kişi kurum ve kuruluşların yanı sıra fındık üreticilerine yönelik Düzce İl Tarım Müdürü Ayhan Ünal'ın oturum başkanlığını yaptığı panelde Giresun Fındık Araştırma Enstitüsü Müdürü Hasbi Şeker Ulusal Fındık Konseyi Başkanı Nurettin Karslıoğlu, Düzce Ziraat Odası Başkanı Ramazan Öztürk konuşmacı olarak katıldılar.

Ulusal Fındık Konseyi Başkanı Nurettin Karslıoğlu Türkiye'de ve dünyada fındık üretimi ve ihracatı ile lisanslı depoculuk ve ürün ihtisas borsacılığı hakkında bilgiler verdi.

Giresun Fındık Araştırma Enstitüsü Müdürü Hasbi Şeker, fındıkta yasal düzenleme çalışmaları hakkında bilgiler verdi.

İl Tarım Müdür'ü Ayhan Ünal ise yeni fındık stratejisi, bazı gelir desteği alternatif ürün ve telafi edici ödeme desteği konularına değindi.

Düzce'de fındık üretimi ve alternatif ürünler konularında ise Tarım İl Müdürü Ayhan Ünal ile Düzce Ziraat Odası Başkanı Ramazan Öztürk katılımcıları bilgilendirdiler.